Велинград - online - ОТЗВУК: Съветниците работят като орел, рак и щука 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 25
· Ветераните защитиха честта на велинградската плувна школа
· „Чепинец” с четвърта поредна победа
· ФК ”Чепинец” отново само с детски отбор и без юноши!
Wednesday, September 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 181.09.18
· Ще има ли достатъчно дърва за огрев?
· Учебната година започва нормално и с повече първокласници
· Единна Европа може да се справи с всички проблеми
· Дипломати проведоха работна среща във Велинград
· ВОМР с подкрепата на ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „Развитие на човешките ресурси” 2014 –
· Започват обществените поръчки за ремонт на ул. „Тошо Стайков“ и „Вела Пеева“
· Общината осъдена да плати 29 990 лева на адвокат на “Еkо Титан”
· В Грашево Цв. Цветанов обеща ремонт на пътя
· Кметът предлага солидарен фонд за лечение
· Изхвърлят ли се отпадъци в уж закритото сметище?
· Нерегламентираните сметища – омагьосан кръг без изход
· Със 72 500 лева ще информират по проекта за инсталации за боклука
· Почти половината учители ще се пенсионират в близките 10 години
· Малки обяви: 18.09.18
· Бирково
· Добър пример от община Сливен

ОТЗВУК: Съветниците работят като орел, рак и щука
Публикувано 2014-02-18 08:24:11 от Темпо

Уважаеми съграждани, били ли сте на сесия в Община Велинград? Ако не сте - идете, за да видите как една толкова важна сесия за приемане на бюджета на общината се превърна в пародия.
Първото впечатление е, че съветниците са знаещи хора, защото през цялото време звучи “точка, алинея, параграф”. Много важен беше начинът на протичане на сесията. Г-жа София Ключкова каза думата си по важен въпрос, макар че се опитаха за я върнат, защото не говорела по “точката”.

Така до момента, в който г-н Йордан Аршинков предложи да се вземе от средствата за озеленяване на града и то не от порядъка на 100-200, а хиляди левове и да се пренасочат в друг параграф. Против това се изказаха кметът Иван Лебанов и С. Ключкова, които казаха колко е важно Велинград да е красив и зелен, парковете да са чисти и поддържани за радост на велинградчани, туристите и гостите.
Сега идва най-интересното - гласуването. Стана това, което ние, гражданите, не очаквахме. Съветниците се прегрупираха “за по-лесно броене” и гласуваха не по съвест, не за благото на града, а по партийна принадлежност.
Уважаеми наши избраници, за нас - гражданите в залата, не бяха важни точките, алинеите и параграфите и начина, по който протече сесията, а качеството на решенията, които ще вземате. Дали това, което ще решите, ще допринесе с нещо за благото на града! Знаете ли какво разбрахме? Вие работите, както казва народът, като “орел, рак и щука”. За вас беше по-важно партията, която ви е издигнала, а не благото на града. Не за първи път виждаме в залата обещания без изпълнение, гласуване без да мислите. Сигурно има моменти на единодушно гласуване, един от които е гласуването на увеличението на заплатите ви.
Сега ми стана ясно как сте взели решението за разрушаването на Културния дом. Ако в миналото вашите предшественици са направили груби грешки по отношение на Културния дом, то вие днес упорито продължавате. Макар че между вас има някои с по няколко мандата и носят на гърба си от тази вина.
През септември 2014 г. Велинград може да е домакин на конкурс за млади оперни певци - чест за нашия град, но и отговорност. Доколкото разбрах ще бъде в читалище “Отец Паисий”. Да, оттам е започнал именитият ни съгражданин Николай Гяуров, известен по цял свят. Днес в залата на читалището има 180 места, а как ли щяхме да се чувстваме в зала с 600 места в Културния дом, носещ името на Николай Гяуров? Каква мечтателка съм - тук, в залата на общината, съветниците гласуват по-малко средства за озеленяването на града, а камо ли за довършване на Културния дом! По-важно за тях е партията, която ги е издигнала, да е доволна. Уважаеми съветници, преди да станете партийци и съветници, вие сте и ще бъдете граждани на Велинград.
Не беше ли сега моментът общината да се възползва от планирания конкурс, от вероятното присъствие в журито на Мирела Френи, за да иска от правителството средства, да търси решение да се справи с някаква офшорка, която няма нищо изпълнено по договора, а зад гърба си има машинации и далавери, описани в одитен доклад от 2005 г.? Ето тук всички трябва да се обедините, да направите възможното и невъзможното. Не принуждавайте гражданите разочаровани да напускат сесията. Уверявам ви, ще дойде време и вие ще отговаряте за неправилно взетите решения. Нищо не остава безнаказано - рано или късно.
Граждани на Велинград, следващия път, когато гласувате, не гласувайте като овце. Защото тези хора, за които гласуваме, решават съдбата на града ни, нашата съдба и тази на децата ни! Колко точно е казал народът ни: “Гледайте очи, за да не плачете!”
Н. Малчева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай