Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.02.14 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.02.14
Публикувано 2014-02-18 08:30:04 от Темпо

ВОДОСВЕТ В деня на Свети Власий 12 февруари за първи път бе отслужен празничен водосвет на параклиса, който вече се издига до лековития извор “Власа” в кв. Каменица и носи името на светеца-лечител. След водосвета, извършен от свещениците отец Иван и отец Ангел, бе раздаден курбан в знак на почит към Свети Власий и за здраве на дарителите и присъстващите. Снимка: Георги Куманов, Исторически музей - Велинград


ПОДПИСКА В центъра на Велинград започна подписка в подкрепа на идеята за провеждане на референдум, на който българите да изразят своята позиция по важни изборни теми като задължителното гласуване, мажоритарни кандидати и гласуване по електронен път. Инициативата за национална подписка се подкрепя от граждански комитет, ГЕРБ и Реформаторския блок. Събирането на подписи ще продължи до 19 февруари 2014 г.

МИГ Местната инициативна група “Белово, Септември, Велинград” обяви списъка на проектите, които са преминали етапа на техническа оценка за разпределение на средства по Програмата за развитие на селските райони. Сред одобрените на този етап са проектът на община Велинград за информационни табели за минералните извори и закупуване на оборудване за организиране на атракции и мероприятия на открито. Одобрени са и проекти на местни читалища и частни фирми, които ще продължат да се състезават в следващия етап от процедурата. До 22 февруари тече срокът за нов прием на проекти.

САМОУБИЙСТВА Броят на самоубийствата в област Пазарджик през 2013 г. е намалял в сравнение с предходната година, отчете Регионалната здравна инспекция. Така наречените “реализирани самоубийства” са били 19 - със 7 по-малко от 2012 г, а опитите за самоубийство са 37 - с 4 по-малко. Най-често посягат на живота си младите хора на възраст до 18 - 30 години и безработни жени.

ТЕАТЪР Пазарджишкият драматичен театър “Константин Величков” ще представи пред велинградска публика комедията на Ст. Л. Костов “Големанов”. Постановката на режисьора Владлен Александров с участието на гостуващия актьор Стефан Щерев-Чочо ще видим на 21 февруари 2014 г. (петък) от 18.30 часа на сцената на читалище “Отец Паисий”.

МАСКАРАДИ “Маскарадните игри в Пазарджишко” е изложба на Регионалния исторически музей в Пазарджик, чието гостуване във Велинград предстои. Изложбата ще бъде открита в нашия Исторически музей на 18 февруари (вторник) в 16 часа.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води