Велинград - online - Немското посолство подкрепя наше училище 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Немското посолство подкрепя наше училище
Публикувано 2014-02-25 09:03:46 от Темпо

На 15 февруари 2014г. в СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” във Велинград гостува ръководителят на икономическия отдел на немското посолство Томас Пфане . Гостът се запозна с ученици от 8 и 9 клас с интензивно изучаване на немски език.Те му задаваха въпроси на немски език, свързани с професионалния му опит като дипломат и посланик. Г-н Пфане информира за дейността на немското посолство.

На срещата бе представена пиесата “Червената шапчица” в съвременен вариант с участие на талантливите ученици от 9 клас, които миналата година спечелиха престижното второ място и най-добра женска роля на фестивалa ”Завесата се вдига за немския език”, организиран от Гьоте институт. Г-н Пфане остана очарован от таланта и високото ниво на владеене на езика. Доказателство за това е и участието в кръговете на олимпиадата по немски език, организирана от Гьоте институт, която се провежда през 2 години. На провелия се първи кръг на олимпиадата по немски език Венцислава Бормалийска и Никол Балабанова от 9 б клас се класираха за участие в националния кръг на олимпиадата в София (ниво В2).
След всички въпроси учениците благодариха, подарявайки на госта красиви и креативни подаръци, сред които и българската традиционна мартеница. Г-жа Василева - директор на училището, учителите по немски език г-жа Дамянова и г-жа Николова и учениците показаха на г-н Пфане материалната база на училището. В края на срещата бяхме приятно изненадани от предложението му за съвместната работа и подкрепа от немското посолство.
Никол Христоскова, 9 б клас

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България