Велинград - online - Поклон пред Апостола 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Поклон пред Апостола
Публикувано 2014-02-25 09:47:57 от Темпо

Със скромно тържество пред паметната плоча в центъра на кв. Каменица велинградчани отбелязаха 141 години от обесването на Апостола на българската свобода Васил Левски. На Левски и неговото свято дело бяха посветени словата на ученици от СОУ “Св.св. Кирили и Методий”, след което бяха поднесени венци и цветя от Общинска администрация и Общински съвет - Велинград, БСП, читалищата “Отец Пасиий” и “Васил Левски”, чилищата “Св.св. Кирил и Методий” и “Христо Ботев” и граждани. Сред официалните лица, които уважиха събитието, бяха председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова и заместник-кметовете Георги Янчев и Исмет Бабучи.

Народно читалище “Васил Левски” почете годишнината от смъртта на своя патрон с тържествен концерт, в който взеха участие Дамският хор, Мъжката фолклорна група и детският ансамбъл “Здравче-венче”. С рецитал, посветен на Апостола, се включиха и ученици от СОУ “Васил Левски”.
СОУ “Васил Левски” чества деня на патрона на 18 февруари. Тържеството започна с поднасяне на венец и едноминутно мълчание пред паметника на В. Левски във фоайето на училището. Ученици от IV “а” и “б” клас с ръководители г-жа Даниела Праматарова и г-жа Мария Спасова изнесоха рецитал за Левски и получиха ценен дар - портрети на Васил Левски за двете класни стаи, нарисувани от В. Попгеоргиев, който е родител на първокласник в училището.
По традиция на деня на патрона бе посветена и спортната надпревара. Учениците от пети - седми клас участваха в крос, а по-големите в щафета. Тазгодишните победители в щафетата от 9 “б” клас получиха награди от директора Емил Моллов.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води