Велинград - online - Започва конкурсът за ремонт на булевард “Съединение” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Започва конкурсът за ремонт на булевард “Съединение”
Публикувано 2014-02-25 09:49:38 от Темпо

С предварително обявление от 21 февруари Община Велинград даде ход на обществената поръчка, с която ще избере фирма изпълнител за цялостния ремонт на булевард “Съединение”. Европейското финансиране със сумата от 3 622 273 лева е осигурено по проект “Зелена и достъпна градска среда”. Като начална дата на възлагане общината е посочила 15 април 2014 г.

Голямата част от сумата - 3 021 270 лева е предназначена за цялостно преасфалтиране на булеварда, което ще включва и направата на пешеходните алеи и нови велоалеи. Предвидено е там, където има участъци с павета, те да бъдат демонтирани, като на мястото на паважа ще се сложи асфалт. Ремонтът на булеварда ще бъде съобразен с изискванията за достъпна градска среда за хората с увреждания. Ще бъде поставена и нова пътна маркировка.
Останалата част от сумата в размер на 601 003 лева е за реконструкция и благоустройство на паркове и зелени площи, което включва изграждане на алеи, бордюри, осветление, парково оборудване - кошчета, пейки и др. След фала с проекта за парковете, сега е предвидено и изграждане на поливна система за зелените площи по протежение на булеварда, свързващ трите квартала на Велинград.
Главната трудност за общината е да осигури средства за подмяна на ВиК мрежата поне в най-невралгичните участъци по булеварда, където най-често има аварии. По този проект няма пари за смяна на подземна инфраструктура и в момента се търсят различни варианти.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола