Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 25.02.14 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 25.02.14
Публикувано 2014-02-25 09:52:46 от Темпо

АКТУАЛНО Дали през 1928 г., когато пише пиесата “Големанов”, Ст. Л. Костов е знаел, че тази сатира на българския политик ще пълни театралните салони и през XXI век? На 21 февруари в НЧ “Отец Паисий” актьорите от Пазарджишкия театър “Константин Величков” изиграха дневно и вечерно представление на новата си постановка. В ролята на Големанов гост-актьорът Стефан Щерев събра властолюбието, големеенето и самочувствието и на съвременните български политици. Спектакълът изобилстваше и с музикални и танцови препратки към нашето време.


ЖП ЛИНИЯ С първа копка на 20 февурари 2014 г. стартира проектът за модернизация на жп отсечката Септември - Пазарджик по Оперативна програма “Транспорт”. Изпълнител на проекта за 75 милиона лева е австрийската фирма “Свителски”. Отсечката е част от Трансевропейската жп мрежа и след ремонта по нея влаковете ще могат да се движат със 160 километра в час. Изцяло ще бъде модернизирана и гарата в областния център Пазарджик, открита в далечната 1873 година.

РЕШЕНИЕ Областният управител върна за прегласуване решението, с което Общински съвет - Велинград прие нова наредба за земите от общинския поземлен фонд. Причина за връщането е, че не е изтекъл срокът за предварително обявяване на наредбата, в който гражданите могат да дадат свои предложения и мнения.

СЕСИЯ Редовното месечно заседание на велинградския Общински съвет ще се проведе на 27 февруари (четвъртък). Сред 22-те точки в дневния ред са одобряване на концепция за пространствено развитие на Община Велинград, отчети по програмите за развитие на туризма, социалните услуги и спортната дейност, подновяване на договора за ползване на Стадиона със “Спорт Бееви” и др.

МВЕЦ Две фирми - “Интермикс” и “Уотър електро” обявиха инвестиционно предложение за изграждане на 4 броя малки водноелектрически централи (МВЕЦ) на водопровода за питейно водоснабдяване “Тупаров чарк” в община Ракитово. Предвижда се годишно производство на ел. енергия от 2000 мегаватчаса.

ДЪРВОДОБИВ Община Ракитово обяви имената на фирмите, които печелят конкурсите за възлагане на добив на дървесина от общинските гори. Конкурсите се печелят от ЕТ “Цвета - Цветанка Холянова” от Ракитово и “Еделвайс 1970” ООД - Асан Клашнов от Костандово, а заповедта на кмета Л. Петков допуска предварително изпълнение.

АНГЛИЙСКИ Ученици от СОУ “Св.св. Кирил и Методий” взеха участие в националното състезание по английски език “LONGMAN”. Кръгът във Велинград се проведе на 15 февруари, а най-добре представилите се ще получат сертификати за ниво В2.

МАРТЕНИЦИ Общинският детски комплекс даде старт на традиционния конкурс “Мартичка”. Най-хубавите мартеници, с които ще посрещнем Баба Марта, ще бъдат подредени в ОДК на 27 февруари, а ден по-късно журито ще раздаде награди на победителите. В навечерието на 1 март, в 15 часа на 28 февруари, пред сградата на общината ще бъде направено “мартенско дърво”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай