Велинград - online - Училищата в оспорвана спортна надпревара 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Училищата в оспорвана спортна надпревара
Публикувано 2014-03-04 09:13:43 от Темпо

На 26 февруари приключи надпреварата в общинските ученически игри по футбол при най-малките във възрастовата група от V до VII клас. Мачовете се играха на игрище “Кална баня”. Участваха 7 отбора, разделени в две групи. В първата група се получиха се следните резултати:

СОУ “Св.св. Кирил и Методий” - ОУ “Н. Рилски” 4:3
ОУ “Хр. Ботев” - ОУ “Г. Бенковски” 1:1
ОУ “Н. Рилски” - ОУ “Хр. Ботев” 3:7
СОУ “Св.св. Кирил и Методий” - ОУ “Г. Бенковски” 2:0
ОУ “Г. Бенковски” - ОУ “Н. Рилски” 8:1
ОУ “Хр. Ботев” - СОУ “Св.св. Кирил и Методий” 5:0
Първенец в тази група стана отборът на ОУ “Христо Ботев” от кв. Каменица, който събра 7 точки след две победи и един равен мач с голова разлика 13:4.
В другата група се играха само два мача, защото отборът на ОУ “Иван Вазов” от с. Пашово не се яви за втората си среща и загуби служебно:
СОУ “М. Драгинов” - ОУ “Ив. Вазов” 11:1
СОУ “В. Левски” - ОУ “Ив. Вазов” 3:0 (сл.)
СОУ “В. Левски” - СОУ “М. Драгинов” 0:9
Безапелационен победител в малката група стана отборът на СОУ “Методи Драгинов”, който във финала срещу състава на ОУ “Христо Ботев” постигна нова победа с 5:0 и спечели първото място в крайното класиране. От Община Велинград бяха връчени награди - купа за победителите, плакет за втория отбор, грамоти и топки. Голмайсторът на турнира Съли Тахчиев от Драгиново също поучи грамота за отбелязаните 17 гола в три мача.
Във възрастовата група за ученици от VIII до X клас се включиха 6 отбора, разделени в две групи от по 3 състава: СОУ ”В. Левски”, ПГГС “Хр. Ботев” и ОУ „Г. Бенковски” в едната група и СОУ “Св.св. Кирил и Методий”, ПГИТ “Ал. Константинов” и СОУ “М. Драгинов” в другата група. От изиграните срещи се получиха следните резултати:
ПГГС “Хр. Ботев” - СОУ “В. Левски” 4:1
СОУ “М. Драгинов” - ПГИТ “Ал. Константинов” 1:5
ОУ “Г. Бенковски” - СОУ “В. Левски” 7:1
СОУ “Св.св. Кирил и Методий” - СОУ “М. Драгинов” 5:0
ПГИТ “Ал. Константинов” - СОУ “Св.св. Кирил и Методий” 1:7
Мачът между ПГГС “Хр. Ботев” и ОУ “Г. Бенковски”, който трябваше да определи единия финалист, беше прекратен още в началото заради тежка контузия на играч от отбора на основното училище. Преиграването ще бъде уточнено допълнително, както и датата на финалната среща, където отборът на СОУ “Св.св. Кирил и Методий” ще очаква своя съперник.
При най-големите ученици от XI и XII клас, където има 4 отбора (ПГД “Ив. Вазов”, ПГГС “Хр. Ботев”, СОУ “Св.св. Кирил и Методий” и ПГИТ “Ал. Константинов”) мачовете ще се изиграят на 5, 7 и 10 март по системата “всеки срещу всеки”.

Най-добрите в тениса на маса
На 27 февруари ПГГС “Хр. Ботев” стана домакин на турнира по тенис на маса от общинските ученически игри. В рамките на няколко часа станаха ясни най-добрите отбори в играта с малкото пластмасово топче. При момчетата от V до VII клас първенци станаха тенисистите на СОУ “М. Драгинов” (с. Драгиново), следвани от отборите на ОУ “Ив. Вазов” (с. Пашово) и ОУ “Хр. Ботев” Велинград. При учениците от VIII до X клас се изявиха юношите на ПГИТ “Алеко Константинов”, които наделяха над отборите на СОУ “Методий Драгинов” и СОУ “Св.св. Кирил и Методий”. При девойките в същата възрастова група се яви само един отбор - ПГИТ “Ал. Константинов”, което автоматично го направи победител срещи.
Отборите, заели първите три места в класирането, получиха купи, плакети и флагчета за награди, които бяха връчени от Веселина Златева от ОА.

Най-добрите волейболисти продължават в областния кръг
Волейболистите на СОУ “Св.св. Кирил и Методий” се поздравиха с победи в ученическия турнир в три възрастови групи и ще представят общината в областния кръг. В групата 8-10 клас тимът надделя над волейболистите на ПГГС “Хр. Ботев”, а при 11-12 клас над СОУ “Васил Левски” и при юношите, и при девойките.
Момичетата на СОУ “В. Левски” победиха в турнира във възрастовата група 8-10 клас и също продължават на областните ученически състезания.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай