Велинград - online - ОУ “Н. Рилски” награди млади творци 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ОУ “Н. Рилски” награди млади творци
Публикувано 2014-03-04 09:22:47 от Темпо

На 27 февруари в Художествената галерия се проведе тържество за награждаване на участниците в литературния конкурс, обявен по повод наближаващия 125-годишен юбилей на Основно училище “Неофит Рилски” - Велинград. В продължение на един месец учениците се постараха да претворят своите мисли, представи и емоции във вид на есета, разкази и стихотворения. Темата на творческата изява “От думата, идваща от душата, за теб, училище мое!” предизвика 22 малки творци да представят своите поетични и прозаични произведения. В по-късен етап конкурсът бе разширен с включване на рисунки.

Тържеството беше подготвено като литературно-музикално събитие, в което се редуваха различни изкуства. Изпълненията на София Финова и Цветелина Главчева от школа “Звънче” с ръководители сем. Казалиеви разнообразяваха прочита на есета и стихове. Преподавателката по български език и литература в училището Герганa Ачева представи идеята на конкурса и даде думата на участниците, които прочетоха своите есета, разкази и стихотворения. Жури в състав Пейчо Христов - учител и поет и местните поетеси Боряна Станева и Стойна Стоянова определиха победителите в конкурса и връчиха книги и грамоти на изявилите се млади автори. Членовете на журито също прочетоха свои произведения, като поздравиха и насърчиха младите таланти за постигнатото от тях.
За най-добро есе бяха наградени Елена Кузманова, Виктория Джонева и Мирослава Тошева. Като автори на стихотворения награди получиха Дарина Чапкънова и Петя Костова. Награди получиха и почти всички художници, представили свои рисунки за изложбата, подредена на първия етаж в Къщата на Цвета. Сред тях бяха Димитър Попов, Илия Лулин, Василена Илиева.
Тържеството приключи с изпълнение на София Финова и Цветелина Главчева, които изпяха песен за България по текст на Стойна Стоянова и музика от Иван Казалиев. Идеите и инициативите на ОУ “Неофит Рилски” по повод отбелязването на юбилея продължават с пълна сила до 6 юли, когато тържествено ще бъдат отбелязани 125 години от основаването на училището в кв. Чепино.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола