Велинград - online - Награди за млади хора, които гонят мечтите си 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Награди за млади хора, които гонят мечтите си
Публикувано 2014-03-04 09:29:06 от Темпо

11 индивидуални и 3 колективни награди на талантливи деца и младежи от общините Велинград и Ракитово раздаде Ротари клуб - Велинград на тържество в залата на парк-хотел “Олимп” на 25 февруари. Тазгодишният президент на Ротари Ангел Манолов обяви, че на Коледния благотворителен бал в подкрепа на талантите е събрана сумата от 4200 лева и благодари на всички, допринесли за това. “Много се радваме, че тази година залата е още по-пълна и нека талантите да се множат и занапред”, пожела г-н Манолов.

Залата наистина бе изпълнена до краен предел, като връчването на наградите бе уважено от преподаватели, треньори и родители на наградените, както и от директорите на СОУ “Св.св. Кирил и Методий” Ани Василева и СОУ “Васил Левски” Емил Моллов. Това бе знак за съпричастност към вложения труд и постигнатите успехи от нашите млади таланти.
Към всички тях д-р Илза Попова, която по традиция с много емоция води седмото поред награждаване, се обърна с думите: “Вие сте хора, които гонят мечтите си. Вие имате огромно значение за Велинград и България - вдигнете глави и гледайте високо. Помнете, че когато човек прави добро, то се вижда. Научете се да постигате успех в екип, защото това е най-ценно”. Точно за да насърчи работата в екип за първи път тази година клубът номинира три театрални състава, постигнали значими успехи с постановки на български, немски и английски език.
Д-р Попова също благодари на хората, подпомогнали каузата на Ротари клуб и подчерта, че за членовете на клуба денят на връчването на наградите е този, който осмисля целогодишните им усилия. Думи на благодарност прозвучаха и от страна на наградените: клубът получи благодарствен адрес от СОУ “Св.св. Кирил и Методий”, а Емил Моллов изрази общата благодарност на всички за оказаната подкрепа.
Имената на наградените и техните ръководители, както и на постиженията им през 2013 г., публикуваме отделно с уточнението, че последователността е напълно произволна, защото това не е класация. Сред тях е Теодор Георгиев от ВУИ “А. Узунов”, който спечели награда от национален литературен конкурс с разказ, озаглавен “Животът на едно момче без мечти”. Към него и към всички млади хора в залата бе пожеланието винаги да имат мечти, да се борят и да постигат тяхното сбъдване.
Елена Баева

ТАЛАНТИ С НАГРАДИ
Радина Попова, Плувен клуб “Белмекен” с треньори Йорданка Пенина и Велчо Клешков - 9 пъти шампион на България в различни възрастови групи. 3 златни и 2 сребърни медала на държавни първенства, шампионка от турнир “Замората” на 50 м свободен стил, състезава се в националния отбор по плуване на България, пълна отличничка в СОУ “Васил Левски”.
Василена Белева, Плувен клуб “Чепинец” с треньори Любов и Христо Доскинови - 4 златни медала и титла републикански шампион на 100 и 200 метра гръб през 2013 година, златен медал от международния турнир “Замората”.
Даниел Бошнаков, Ски клуб “Атлас” с треньор Тодор Гълев - първо и две втори места на републиканско първенство по ски бягане.
Борис Даскалов - Диана Енчева, Клуб за спортни танци “Импулс” с треньори Петър Милчев, Десислава Петачка и Мая Кондарева - носители на Купа България и победители в ранг-листата за 2013 г., вицешампиони по стандартни танци, два пъти бронзови медалисти от шампионата, 7 златни, 5 сребърни и 3 бронзови медала от турнири в страната и чужбина, членове на националния отбор по спортни танци.
Джейлян Садъкова, СОУ “Методи Драгинов” Драгиново с преподавател г-жа Мазълова - второ място на олимпиада по химия и опазване на околната среда в област Пазарджик и участие в националния кръг на олимпиадата.
Райме Джоракова, СОУ “Методи Драгинов” Драгиново с преподавател г-жа Марияна Гагова - златен медал от националния етап на международния конкурс “Зелена планета” в категория “Еко обектив”. Лауреат на международния конкурс “Зелена планета” в Москва.
Христина Влахова, ДЮВИШ “Звънче” към ОДК - Велинград с ръководители Йорданка и Иван Казалиеви - Гран при от фестивала “Дъга над Клептуза”, 3 златни и 1 сребърен медал от национални и международни конкурси у нас и в чужбина.
Сонай Юсеин, Вокална група “Караоке” към НЧ “Отец Паисий” с ръководител Юлиана Ковачева - един златен, два сребърни и три бронзови медала от фестивали с национално и международно участие през 2013 г.
Антони Калоферов, СОУ “Васил Левски” с преподавател Мария Кутрянска - пето място на националния кръг на олимпиадата по английски език и отлично представяне в националното състезание по физика.
Теодор Георгиев, ВУИ “Ангел Узунов” Ракитово с преподавател Петър Петров - награда от националния литературен конкурс “Петя Дубарова” за разказа “Животът на едно момче без мечти”.
Театрален състав към Общински детски комплекс с ръководител Иванка Дебелушина - 6 номинации и награда за най-добра мъжка роля от “Фестивал без граници” в Самоков.
Театрален състав с немски език към СОУ “Св.св. Кирил и Методий” с ръководител Василка Дамянова - награда за най-добра женска роля и второ място за цялостно представяне на съвременен вариант на постановката “Червената шапчица” от фестивала “Европа и нейните ценности” на Гьоте институт.
Тетрален състав с английски език към СОУ “Васил Левски” с ръководители Мария Кутрянска, Иванка Пукнева и Цветина Райчева - награди за най-добро владеене на английски език, за най-добро изпълнение и за най-добри междукултурни диалози.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай