Велинград - online - Учителите се учат да пишат оценки по единни стандарти 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Учителите се учат да пишат оценки по единни стандарти
Публикувано 2014-03-04 09:31:26 от Темпо

За първи път в българската образователна практика 9700 учители от цялата страна са включени в голям проект на Оперативната програма “Развитие на човешките ресурси” за повишаване на тяхната квалификация. Две групи учители от различни училища в Пазарджишка област, включително и от нашата община, проведоха обучение на 18 февруари в хотел “Здравец” във Велинград.

Повече за проекта научихме от неговия ръководител проф. д-р Наташа Цанова от Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Темата на проекта е “Обучение на учители за формиране на знания, умения и компетентности за оценяване на учениците”. Обучението е пряко адресирано към практиката, а темата е съобразена с мнението на учителите. “Субективното оценяване създава много проблеми в образователната система и затова е нужно обективиране на оценката. След като България е член на голямото семейство на Европейския съюз и е в сила идеята за единно образователно пространство, то трябва да работим по едни и същи стандарти за оценяване на знанията на учениците”, подчерта проф. Цанова.
Проектът е разработен от преподаватели от факултетите по биология, физика и химия на Софийския университет, а по него работи консорциум от още 5 висши училища - университетите в Пловдив, Шумен, Велико Търново, Стара Загора и Благоевград. Екипът вече е обучил над 100 университетски преподаватели, които от своя страна водят обучения по единен алгоритъм. До момента са обучени около 6000 учители в цялата страна, а за библиотеките на училищата са подсигурени учебници и дискове с полезна информация по темата. Резултатите от проведените анкети показват, че учителите са удовлетворени от наученото и са убедени, че то ще им помогне да оценяват обективно знанията на своите ученици.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай