Велинград - online - Труден старт, успешен финал и 1 година мониторинг 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Труден старт, успешен финал и 1 година мониторинг
Публикувано 2014-03-04 09:35:01 от Темпо

С успешен финал и добре свършена работа се поздрави екипът в Община Велинград, работил по проекта за подобряване на енергийната ефиктивност в 8 училища и детски градини. На заключителната пресконференция на 28 февруари зам.-кметът Даниела Салкина оцени проекта като безусловно успешен и с безспорен положителен ефект. Ръководителят на екипа инж. Петър Кондев се върна към 2010 г., когато проектът бе спечелен, а след това обществената поръчка прамина през поредица оспорвания, наложи се удължаване на сроковете и на 1 юли 2013 г. се стигна до дълго отлагания старт.
Въпреки изключително краткото време фирмата-изпълнител “КИПИ” ДЗЗД - София успя да приключи строително-монтажните работи преди 15 септември и в 8-те сграси новата учебна година започна при много по-добри условия.
По проекта на обща стойност 2 151 731 лева ОП “Регионално развитие” отпусна средства за полагане на топлоизолации, подмяна на дограма, нови покриви и осветителни тела, подмяна на старите котли с нови на пелети в сградите на 5 училища и 3 детски градини: училищата в Пашово, Кръстава, Драгиново, Света Петка и ОУ “Христо Ботев” във Велинград и детските градини “Еделвайс” и “Слънчице” във Велинград и “Мир” в Сърница. Общината се включи в проекта със съфинасиране в размер на 322 759 лева. В момента проектът е разплатен на 90-95%, а до края на март ще приключи и общината ще очаква възстановяването на сумата от 540 000 лева от проекто.
Петър Кондев благодари на всички участници в изпълнението на проекта: на екипа К. Гелов, М. кантарева и Р. Димитрова, на надзора ЕТ “Ритон 99 - Вили Паракова”, на колективите на учебните заведения и техните директори, дейно съдействали за успеха на ремонтите, на фирмата-изпълнител “КИПИ”, която освен задължителните дейности е извършила за своя сметка и допълнителни.
От страна на “КИПИ” Борис Томов каза, че тяхната фирма има опит с подобни проекти, а краткият срок е помогнал за по-голяма мобилизация и добра организация на работата, въпреки големите разстояния между обектите. Той благодари на кмета на общината и на екипа по проекта и изрази надежда, че това е начало на бъдещо сътрудничество.
Най-важният тест предстои: след въвеждането на мерките за енергийна ефективност разходите за отопление трябва да паднат с около 60%. Дали този резултат е постигнат ще покаже мониторингът след 1 година. Не по-малок важно е, че 8 учебни сгради са с обновени и модернизирани и предлагат подобрено качество на живот и обучение за децата, учениците и преподавателите.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай