Велинград - online - Кметът се върна от Якутия и замина за Сочи 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кметът се върна от Якутия и замина за Сочи
Публикувано 2014-03-04 09:38:10 от Темпо

Кметът на община Велинград Иван Лебанов се завърна от далечната Република Саха (Якутия). Поводът за неговото посещение бе подписването на договор за взаимно сътрудничество в сферите на инвестициите, здравеопазването, балнеологията и туризма, културата и спорта между Велинград и община Якутск.

Общинският пресцентър съобщи, че в програмата на градоначалника са били включени среща с кмета на Якутск, запознаване с възможностите за здравен туризъм, посещения на знакови обекти в града. Иван Лебанов е посетил децата спортисти в спортния комплекс в Якутск и е разказал за своята спортна кариера и постижения, след което е бил гост и в ОДК в час по изкуства. Кметът се е запознал и с историята на първата кариера за добиване на елмаз “Мир” в най-студения град, който тази година отбелязва своята 60-годишнина. Най-голямата диамантена мина в света с дълбочина 500 метра е спасила икономиката на региона и до днес градът работи с пълна сила с богат добив и изградена инфраструктура.
Кметовете на общините Велинград, Мирний и Якутск са се срещнали с министъра на здравеопазването Александър Горохов. В работната среща е участвал и директорът на руската компания “Славянски артел“ Вячеслав Думенко, която се занимава с продажба на недвижими имоти и организиране на екскурзии в цял свят.
Кметът на община Велинград изрази своята възхита от екзотичната страна, 40% от територията на която се намира зад Полярния кръг. Якутия е една очарователна и безспорно предизвикателна държава, сподели Лебанов. Визита от руска страна се очаква в средата на месец април.
В края на изтеклата седмица кметът замина за руския курорт Сочи. Като член на Българския олимпийски комитет Иван Лебанов е член на официалната делегация на България, която ще вземе участие в започващите Параолимпийски игри.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води