Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 04.03.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 25
· Ветераните защитиха честта на велинградската плувна школа
· „Чепинец” с четвърта поредна победа
· ФК ”Чепинец” отново само с детски отбор и без юноши!
Wednesday, September 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 181.09.18
· Ще има ли достатъчно дърва за огрев?
· Учебната година започва нормално и с повече първокласници
· Единна Европа може да се справи с всички проблеми
· Дипломати проведоха работна среща във Велинград
· ВОМР с подкрепата на ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „Развитие на човешките ресурси” 2014 –
· Започват обществените поръчки за ремонт на ул. „Тошо Стайков“ и „Вела Пеева“
· Общината осъдена да плати 29 990 лева на адвокат на “Еkо Титан”
· В Грашево Цв. Цветанов обеща ремонт на пътя
· Кметът предлага солидарен фонд за лечение
· Изхвърлят ли се отпадъци в уж закритото сметище?
· Нерегламентираните сметища – омагьосан кръг без изход
· Със 72 500 лева ще информират по проекта за инсталации за боклука
· Почти половината учители ще се пенсионират в близките 10 години
· Малки обяви: 18.09.18
· Бирково
· Добър пример от община Сливен

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 04.03.13
Публикувано 2014-03-04 09:43:22 от Темпо

ЗАПЛАТИ Съветникът от ГЕРБ Йордан Аршинков отправи питане към кмета за размера на средната брутна работна заплата на Общинска администрация през януари 2014 г. В писмен отговор кметът посочва, че средната заплата за януари е 487 лева, фонд работна заплата за месеца е 81 354 лева, а числеността на персонала е 167 щатни бройки. Йордан Аршинков възрази, че Общинският съвет е гласувал щат от 155 бройки. Според секретаря на ОА Стоянка Кърпачева разминаването идва от факта, че има служители, които работят на половин щат. От размера на средната работна заплата пряко зависи месечното възнаграждения на съветниците, които решиха да получават 70% от заплатата в ОА.


БАНИ Второто питане от ГЕРБ към кмета бе дали се изпълнява решението, с което Общинският съвет освободи предприятието “Спортни имоти и пазари” (“СИП”) от заплащане на студената вода за баните в Чепино до 31.12.2012 г. и дали след този срок “СИП” заплаща студената вода на “ВКТВ”. В писмения отговор на кмета се казва, че общинското предприятие заплаща водата на “ВКТВ”, но управителят на “ВКТВ” Борис Голомехов заяви, че за 2013 г. “СИП” не е платил за студената вода на банята в Чепино 3135 лева. За миналата година за всичките си обекти “СИП” дължи на “ВКТВ” около 20 000 лева, каза Б. Голомехов.

КРЕДИТ Съветниците дадоха съгласие общината да използва до 35 673 лева от банковия кредит за финансиране на проекта за повишаване капацитета на служителите в ОА. След това сумата ще бъде възстановена със средства от проекта.

КОНЦЕПЦИЯ Приета бе Концепцията за пространствено развитие на община Велинград, чийто хоризонт е до 2020 година. Като нов вид инструмент за стратегическо планиране концепцията определя, че Велинград ще се развива като СПА център за здравно-климатичен туризъм и балнеолечение. В Зона Север ще се развива туризъм в селски райони и еко-туризъм, а в Зона Юг - водни спортове, хоби и маршрутно-познавателен туризъм.
СТАДИОН Общинският съвет одобри учредяването на безвъзмездно право на ползване за срок от 2 години за Стадиона, собственост на “Спорт Бееви” АД. Както и досега, общината ще поеме разноските за функциониране на спортната база.

БАСЕЙН По молба на “Илвес” ЕООД със собственик Екатерина Каферинова бе одобрена оценката на двата имота, които са съседни на изградения от фирмата до Стадиона минерален плаж. По оценка на лицензиран оценител единият от имотите с площ 300 кв.м. има справедлива пазарна стойност 7280 лева, а другият с площ 280 кв.м. 6812 лева. Съветничката Ек. Каферинова обяви, че при разширението на плажа с тези имоти ще изгради детски басейн и площадка. Решението бе прието без корекция на цената и с пълно единодушие от колегите й в Общинския съвет.

ПАВИЛИОНИ Съветниците гласуваха две решения за откриване на процедури за отдаване под наем на два павилиона в на ул. “Мариница” в Драгиново. Търговете ще са с явно наддаване. С явен търг ще бъде отдаден под наем и павилион с площ 20 кв.м.до паметника пред църквата в кв. Лъджене. Предварително съветниците възстановиха заличеното преди години петно с уточнението, че става въпрос не за поставяне на нов павилион, а за разделянето на сега съществуващия.

ЗАМЯНА Разрешена бе замяната на общински земеделски имот с площ 0.498 дка в местността “Осово бръдце” със земеделски имот, собственост на Мария Балабанова с площ 2.626 дка в местността “Реповица”. Замяната се прави по изискване на РИОСВ - Пазарджик.

СЪСОБСТВЕНОСТ Общинският съвет взе решение за ликвидиране на съсобственост в имота, където е разположена базата на Кооперативен съюз - Пазарджик до Пазара във Велинград. По оценка на лицензиран оценител Кооперативният съюз трябваше да заплати на общината за нейните дялове 52 300 лева. По предложение на Комисията по икономика съветниците повишиха цената от първоначалните 55 на 65 лева за кв.м.

ТУРИЗЪМ Съветниците приеха отчета по програмата за развитие на туризма през 2013 г. и новата програма за 2014 г. Критики бяха отправени заради оскъдната информация и липсата на анализ за събраните суми от туристическа такса. Има ли човек, който разбира от туризъм в община Велинград, попита София Ключкова. Пак тя постави въпроса защо в програмата Клептуза е дефиниран като зона за културен туризъм, а в наскоро обявения конкурс за идеен проект е заложена и хотелска част. Питането остана без отговор от ОА, съветниците също не взеха отношение по темата.

УСЛУГИ Без дискусии бяха гласувани отчетът за развитие на социалните услуги в общината за 2013 и план за следващата 2015 година.

СПОРТ Отчетът за спортната дейност през 2013 г. и спортният календар за 2014 г. не бяха приети от Общинския съвет и ще бъдат разгледани на извънредна сесия за спорта. Председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова настоя, че е нужна Програма за развитие на спорта с анализ, тенденции и цели, финансово осигуряване на спортните клубове и мероприятия, а не стандартен спортен календар. Сесията за спорта трябва да се проведе през април, решиха съветниците.

ГОРИ Съветниците взеха решение, с което определиха формата на управление на горските територии общинска собственост. Общината ще сключи договор с Методи Александров като лицензиран лесовъд.

ЮНДОЛА Разгледано бе искането за закупуване на земята от “Юн камп” ООД, която има отстъпено право на строеж върху общински имот с площ 1670 кв.м. в землището на Юндола. Оценката на лицензирания оценител от 58 944 лева бе сериозно завишена, след като съветниците приеха предложението на Георги Николов да определят цена от 35 лева за кв.м. без ДДС. Костадин Шулев посочи, че на всички търгове за земя в Юндола цената стига максимум 20 лв/кв.м., но съветниците подкрепиха предложената по-висока цена. Управители на “Юн камп” са Владимир Войновски, Мая Бежанска и Любомир Каримански. Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води