Велинград - online - Достоен отчет за достойни дела 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Достоен отчет за достойни дела
Публикувано 2014-03-11 09:03:00 от Темпо

Запасняците от Велинград проведоха отчетно-изборна конференция за периода 2010 - 2013 г. Подготвихме клуба с подходяща украса, лозунгът беше “България над всичко”, а трикольорните флагчета допълваха съдържанието на транспаранта. Посрещнахме гостите от Областния съвет с химна на България. Така, както през 681 г. на 1 март хан Аспарух е закичил мартеници на войниците си, ние спазихме традицията и закичихме всички присъстващи с мартеница и трикольорна лента.

Много години нашата организация е била на водещо място в областта и страната под умелото ръководство на председателя полк. Георги Даскалов, за което сърдечно му благодарихме и обещахме, че ще вървим по пътя, който той ни е показал.
Наши гости бяха председателите на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) подп. Христосков, на Контролно-ревизионната комисия кап. Вачев, на Пазарджишката организация подп. Калпаков. Подп. Христосков пожела ползотворна работа и връчи поздравителни адреси на актива на съюза, който работеше като малко бойно звено за издигане авторитета на организацията във Велинград: полк. Даскалов, майор Златев, серж. Зънгаголев, старш. Витанов, кап. Стаева, кап. Кавръков, председателите на дружества Цекова и Милова. Майор Златев благодари за жеста и подари на гостите поетични сборници, в които съавтори са наши офицери. Със ставане на крака и 3-минутно мълчание почетохме паметта на починалите членове на съюза.
В отчета майор Костадин Златев подробно докладва за организационното състояние на съюза и не пропусна да спомене и допуснатите грешки. През отчетния период нашият съюз наброява 5 дружества с 250 членове. Много са мероприятията, с които доказахме, че съюзът е патриотична и безпартийна организация: автопоходи до исторически места, по стъпките на 27-ми Чепински пехотен полк, посещение на местността “Старина”. През август 2010 г. отпразнувахме 35 години активна работа на председателя на СОСЗР полк. Георги Даскалов, на когото гостите от Централния съвет и от Пазарджик поднесоха грамота, кортик и сабя с надпис за заслуги. Този тържествен сбор на личния състав дъло, дълго ще се помни от запасняците. Посетихме Цепина - родопската твърдина, Панагюрище, Асеновата крепост, участвахме в общинските чествания на празници и годишнини. През 2013 г. активната дейност бе малко занемарена, за което вина имаме всички ние. Необходимо е в нашите редове да се влеят нови, млади, активни членове, които да освежат и издигнат на по-високо ниво организацията.
Бяха избрани нов Общински съвет, управителни съвети и Контролно-ревизионна комисия, които ще изпълняват плановете на съюза през новия 4-годишен период. За председател на Общинския съвет на СОСЗР - Велинград бе избран майор К. Златев, зам.-председател старшина Иван Витанов и секретар Мария Милова. Взехме решение в чест на 6 май - празника на българското войнство, да отчетем 100% членски внос и организацията да наброява 300 членове. Обещахме си единство и активна обществена дейност. Да обичаме нашата древна Родина, за която са дали живота си български войни. Да живее България!
капитан Боряна Стаева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай