Велинград - online - Училището за водата стяга празник за деня на водата 22 март 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Училището за водата стяга празник за деня на водата 22 март
Публикувано 2014-03-18 09:01:10 от Темпо

Първото и единствено в страната Училище за водата, което бе създадено в СОУ “Васил Левски” във Велинград преди няколко месеца, ще чества Световния ден на водата 22 март. От 20 до 22 март ще бъдат организирани поредица от събития под общия надслов “Водата е живот”. Очакват се и официални гости от Турция и Русия, съобщи директорът Емил Моллов.
Идеята получи подкрепа в рамките на международния регионален проект за екологично образование, по който училището работи с Турция, има и подкрепата на гражданската инициатива “Международен диалог” от Русия. 12-те гости от Турция ще имат 4-дневна програма във Велинград, в която е включена и среща с кмета на общината Иван Лебанов. За празника на водата са поканени и началниците на регионалните инспекторати по образование и околна среда.
На 20 март старт на тридневната програма ще бъде даден с конференцията “Екологично състояние и екологично образование”, в която с доклади ще участват учители по природни науки от училището. На 21 март в двора на СОУ “Васил Левски” ще бъде открита нова чешма, захранвана от извор Клептуза и с посланието “Водата е живот”. Награди ще получат учениците, които са автори на слогана “Аз знам, аз съм отговорен, аз съм в действие” и на логото на кампанията. Един от тях е Хаамед Харира, деветокласник в СОУ “В. Левски”. На екологична тема са посветени и дебатите, които ученици от училището-домакин, ЕГ “Бертолт Брехт” - Пазарджик и СОУ “Нешо Бончев” - Панагюрище ще проведат на английски език.
Кулминацията на празника ще бъде големият концерт на 22 март от 11.30 часа на централния площад във Велинград. В него ще вземат участие училищният хор под диригентството на Виолета Крантева, Тео Шишманов ще изпее любими песни от репертоара на вокална група “Тоника”, а на финала ще чуем изпълнения на популярния народен певец Иван Дяков.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай