Велинград - online - ПРАВО НА ОТГОВОР: Синята зона е платена от понеделник до неделя включително 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ПРАВО НА ОТГОВОР: Синята зона е платена от понеделник до неделя включително
Публикувано 2014-03-18 09:08:16 от Темпо

По повод подадена жалба от г-н Йордан Мишев и статията “Трябва ли да плащаме за синя зона в неделя във Велинград” в предишния брой на “Темпо” публикуваме изпратеното до вестника становище на Общинското предприятие “Спортни имоти и пазари”. В статията сме цитирали отговор по електронната поща до г-н Мишев от името на зам.-кмета Атанаска Хрисчева. Оказва се, че кореспонденцията с г-н Мишев не е водена от зам.-кмета, в електронната поща на ОП “СИП” нейното име все още не е сменено от времето, когато тя беше управител на предприятието.


С Решение от 26.06.2008г., прието с Протокол № 9 от същата дата, органът на местното самоуправление - Общински съвет Велинград с 24 гласа „ЗА” приема Наредба за организацията и безопасността на движението и дисциплината на водачите на пътни превозни средства и пешеходците на територията на Община Велинград. В същата тази наредба се разписват правилата за работа на Зоната за кратковременен престой така известната като Синя зона. В чл. 44 ал. 3 т. 4 от същата се определя работното време на сините зони. С допълнително решение е внесено предложение зоната за кратковременен платен престой да работи и в неделя, тъй като Велинград се оформи като целогодишен курорт, а посещаемостта на града нараства в почивните дни, както и през летния сезон и с цел събиране на повече приходи за общината. Поради техническа грешка в наредбата не е отразена тази промяна.
На 28.07.2008 г. с нарочна заповед на основание чл. 167 ал. 2 т. 1 и 2 от Закон за движение по пътищата, където се определят контролните функции на кметовете на населените места, кметът на Община Велинград в т. 2 определя работното време на синята зона, като възлага контрола на директора на общинското предприятие. При направена справка и консултации с адвокати застъпеното становище е, че след като изрично в закона е предвидена възможността да бъде възложен контрол от страна на кмета да контролира в населените места изправността и състоянието на пътната настилка, пътните съоръжения, пътната маркировка, средствата за организация и регулиране, както и спазването на правилата за паркиране от водачите на пътни превозни средства, то за да изпълнява тези си правомощия следва да издава и заповеди, като въпросната. С нея се определят, че през летния сезон (от 1 юли до 15 септември) синята зона ще работи от понеделник до петък включително събота и неделя от 08.00 до 20.00 часа, а през зимния сезон (от 16 септември до 31 май) синята зона ще работи от понеделник до петък включително събота и неделя от 08.00 до 16.00 часа.
Г-н Мишев е таксуван с фискален бон за сумата от 1 (един) лев поради обстоятелството, че Общинско предприятие “Спортни имоти и пазари” Велинград прилага практики и стандарти в съответствие с европейските такива и с цел избягване на злоупотреби е въвело частично използването на фискални устройства,свързани директно с Национална агенция по приходите, съгласно нормативните изисквания на българското законодателство.
Димитър Димитров, юрист
Юлиана Ковачева, директор ОП “СИП”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола