Велинград - online - ПРАВО НА ОТГОВОР: Синята зона е платена от понеделник до неделя включително 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

ПРАВО НА ОТГОВОР: Синята зона е платена от понеделник до неделя включително
Публикувано 2014-03-18 09:08:16 от Темпо

По повод подадена жалба от г-н Йордан Мишев и статията “Трябва ли да плащаме за синя зона в неделя във Велинград” в предишния брой на “Темпо” публикуваме изпратеното до вестника становище на Общинското предприятие “Спортни имоти и пазари”. В статията сме цитирали отговор по електронната поща до г-н Мишев от името на зам.-кмета Атанаска Хрисчева. Оказва се, че кореспонденцията с г-н Мишев не е водена от зам.-кмета, в електронната поща на ОП “СИП” нейното име все още не е сменено от времето, когато тя беше управител на предприятието.


С Решение от 26.06.2008г., прието с Протокол № 9 от същата дата, органът на местното самоуправление - Общински съвет Велинград с 24 гласа „ЗА” приема Наредба за организацията и безопасността на движението и дисциплината на водачите на пътни превозни средства и пешеходците на територията на Община Велинград. В същата тази наредба се разписват правилата за работа на Зоната за кратковременен престой така известната като Синя зона. В чл. 44 ал. 3 т. 4 от същата се определя работното време на сините зони. С допълнително решение е внесено предложение зоната за кратковременен платен престой да работи и в неделя, тъй като Велинград се оформи като целогодишен курорт, а посещаемостта на града нараства в почивните дни, както и през летния сезон и с цел събиране на повече приходи за общината. Поради техническа грешка в наредбата не е отразена тази промяна.
На 28.07.2008 г. с нарочна заповед на основание чл. 167 ал. 2 т. 1 и 2 от Закон за движение по пътищата, където се определят контролните функции на кметовете на населените места, кметът на Община Велинград в т. 2 определя работното време на синята зона, като възлага контрола на директора на общинското предприятие. При направена справка и консултации с адвокати застъпеното становище е, че след като изрично в закона е предвидена възможността да бъде възложен контрол от страна на кмета да контролира в населените места изправността и състоянието на пътната настилка, пътните съоръжения, пътната маркировка, средствата за организация и регулиране, както и спазването на правилата за паркиране от водачите на пътни превозни средства, то за да изпълнява тези си правомощия следва да издава и заповеди, като въпросната. С нея се определят, че през летния сезон (от 1 юли до 15 септември) синята зона ще работи от понеделник до петък включително събота и неделя от 08.00 до 20.00 часа, а през зимния сезон (от 16 септември до 31 май) синята зона ще работи от понеделник до петък включително събота и неделя от 08.00 до 16.00 часа.
Г-н Мишев е таксуван с фискален бон за сумата от 1 (един) лев поради обстоятелството, че Общинско предприятие “Спортни имоти и пазари” Велинград прилага практики и стандарти в съответствие с европейските такива и с цел избягване на злоупотреби е въвело частично използването на фискални устройства,свързани директно с Национална агенция по приходите, съгласно нормативните изисквания на българското законодателство.
Димитър Димитров, юрист
Юлиана Ковачева, директор ОП “СИП”

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай