Велинград - online - Съд обяви ски-влек “Старина” за незаконен строеж 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съд обяви ски-влек “Старина” за незаконен строеж
Публикувано 2014-03-18 09:10:43 от Темпо

На 10 март 2014 г. Административен съд - Пазарджик отхвърли жалбата на Учебно-опитно горско стопанство “Георги Аврамов“, с. Юндола срещу заповед на началника на РДНСК - Южен централен район. С обжалваната заповед е наредено премахването на незаконен строеж ски влек “Старина“ в едноименната местност в землището на с. Юндола, който според РДНСК е изграден от УОГС без необходимите строителни книжа. В жалбата си пред съда УОГС твърди, че в случая е налице преустройство с необходимата документация на вече съществуващ повече от 22 години строеж и се иска отмяна на заповедта.

Констативният акт на РДНСК е от 17 май 2013 г. Строежът представлява открита въжена линия - ски влек със седем стоманени стълбове с височина 4 метра и пулт за управление. Дължината на влека е около 300 м. Монтирано е теглещо въже. Извършител на строежа е УОГС-с.Юндола през май и юни 2008 г., без изискващите се строителни книжа.
По делото е изслушано заключение на вещото лице по назначената с определение на съда съдебно-техническа експертиза. Неговото заключение е, че строежът може да се определи като реконструкция - замяна на конструктивни елементи, основни части, съоражения и инсталации и изпълнението на нови такива, с които се увеличават носимоспособността, устойчивостта и трайността на строежа. Доказателство за извършването й е окончателното плащане за изработка на ски влек по фактура от 2008 г.
Съдът приема, че по делото е установено, че са извършени строителни работи без да е налице разрешение за строеж и други строителни книжа. Не е доказано от жалбоподателя, че строежът е изграден преди 07.04.1987 год. или преди 01.03.2001 г. От страна на РДНСК е спазена специалната процедура по извършване на проверка и съставяне на констативен акт, който е законосъобразен, а подадената срещу него жалба следва да бъде отхвърлена като неоснователна.
Учебно-опитно горско стопанство “Георги Аврамов“ може да обжалва решението на тази съдебна инстанция пред Върховния административен съд.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай