Велинград - online - Учебна практика и още нещо 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Учебна практика и още нещо
Публикувано 2014-03-25 09:01:10 от Темпо

В слънчевото утро на 14 март учениците от 10 в клас от Професионалната гимназия по горско стопанство “Хр. Ботев” Велинград отпътуваха към района на ДЛС “Тракия” за участие в двудневна изведена практика по специалността Горско и ловно стопанство. Съвместните контакти на училищното ръководство, директорът на ловното стопанство и негови служители - възпитаници на ПГГС “Христо Ботев”, бяха мотивът за реализирането на ловната екскурзия. В ранния следобед на петъчния ден десетокласниците и техните ръководители пристигнаха в един от общо четирите ловни участъка Тъмръш в централната част на Родопа планина.
Тук с помощта на специализирани горски джипове и ловна екипировка класът беше изведен на 1400 м. н.в., за да може да се види голямото видово разнообразие в района. Работещите в стопанството ловни служители показаха на учениците естествени местообитания на кафявата мечка, благородния елен, дивата свиня, глухара, дивата коза и сърната. Една част от десетокласниците бяха качени на чакала, а други тръгнаха да нахранят животните и да видят дирите им. По време на това практическо занятие ловните водачи подробно обясниха коя диря на кое животно е и поради какви причини едно животно става за обстрел.
След тричасовия преход в гората учениците отпътуваха за с.Градина, където опитаха от кулинарните деликатеси в Ловния дом, а на сутринта излязоха на обход из полето за пернат дивеч - фазани. Удивителна бе гледката на сърните в далечината, които инстинктивно стояха на далечно от нас разстояние, но явно усещаха липсата на каквато и да е заплаха.
Последна спирка от разходката из ДЛС “Тракия” бе фермата за отглеждане на фазани и яребици с цел разселване и отстрел от ловуващите български и чуждестранни групи. Ветеринарният лекар Светлана Петрова разкри подробности около работата тук, а учениците имаха възможността да видят на едно място различни видове фазани: колхидски, кралски, монголски и корейски. Преживяването бе голямо не само заради видяното и наученото, но и заради това, че един весел клас порасна и стана неразделен. С искрени благодарности към нашите ръководители и домакини!
Илиана Гагова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола