Велинград - online - Памет за старите чепински родове 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Памет за старите чепински родове
Публикувано 2014-03-25 09:13:04 от Темпо

Във връзка с отбелязването на 125-годишния юбилей на ОУ „Неофит Рилски” се осъществи поредната от предвидените идеи. Събитието се проведе на 20 март (четвъртък) в залата на читалище “Св.св. Кирил и Методий-1905” в кв. Чепино и предложи исторически справки за известни чепински родове, съчетани с изпълнения на народни песни и танци от детския ансамбъл “Чепинче” и на мажоретния състав към училището с ръководител Олга Билярова.

Идеята да се издирят спомени, факти и документи за старите чепински родове и създаване на техни родословни дървета се ражда като желание да се запази родовата памет и да се стимулира проучвателната дейност на учениците. В разстояние на няколко месеца те събират усърдно материали и в своеобразната родова среща предложиха резултатите от своя труд.
Самите внуци, правнуци и праправнуци на извести представители от старите чепински родове представиха пред публиката данни от живота и дейността на техните предци. С подходящи текстове и подбран снимков материал бяха припомнени най-интересните моменти и събития от живота на родовете, които са дали общественици и просветни дейци като Филип Главеев и Иван Ищев. Бяха представени и справки за родовите корени на родовете Палигорови и Вецови. Присъстващите можеха да разгледат и вече изработени и изложени родословни дървета на известните чепински родове. Вечерта приключи с обща снимка за спомен на всички участници в родовата среща.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола