Велинград - online - Всяка капка си струва 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Всяка капка си струва
Публикувано 2014-03-25 09:21:53 от Темпо

Да съградиш чешма е от ония добри дела, които осмислят човешкия живот. В СОУ “Васил Левски” във Велинград направиха и откриха нова чешма точно в Световния ден на водата 22 март. Хубавото събитие събра много гости: голяма делегация от Турция - партньори по международния проект “Екологично оброзование - стъпка към бъдещето на нашата планета”, гости от руското сдружение “Международен диалог”, по чиято идея във Велинград се роди първото и единствено Училище за водата, представители на РИО и РИОСВ - Пазарджик, Димитър Димитров от “Тангра ТаНакРа”, продължителката на идеите на Николай Хайтов д-р Елена Алекова, ръководният екип на общината, управителят на “ВКТВ” Борис Голомехов, директори от местните училища.

Към слънцето в първия ден на пролетта училищната рок-група добави още много заряд и настроение. Директорът Емил Моллов с гордост разказа за големия брой инициативи, посветени на водата като проведената научна конференция и подготвения диск с информация за велинградските минерални води. Кметът Иван Лебанов посочи две цифри, които доказват, че водата е най-голямото богатство на Велинград: всяка секунда от Клептуза бликат 1160 л чиста питейна вода, а от минералните извори 156 л лечебни води. Директорът на РИО Валентина Кайтазова пожела чешмата да стане любимо място в училищния двор, а ученичката Нели Мануилова посвети есето си на водата като извор на живот.
В рамките на международния проект бяха връчени наградите на учениците, направили оригиналните лого, слоган и талисман на проекта. След това трите училища-партньори СОУ “В. Лески” Велинград, ЕГ “Бертолт Брехт” Пазарджик и СОУ “Нешо Бончев” Панагюрище проведоха дискусия на английски - работния език по проекта.
На следващия ден, 22 март, празничен пролетен концерт събра на централния площад “Николай Гяуров” множество хора, които се насладиха на великолепни изпълнения. Изявата беше финалната част от поредицата инициативи и в нея взеха участие ученическият хор към учебното заведение с ръководител Виолета Крантева и гостите изпълнители - народният певец Иван Дяков и Тео Шишманов, бивш член на група “Тоника”. Певците пяха заедно с ученическия хор, а малката талантлива петокласничка Цветелина Главчева имаше възможността да пее в дует с Иван Дяков. По-голямата част от песните бяха не само добре известни и харесвани от зрителите, но и свързани тематично с водата. Напълно естествено и очаквано изпълненията на певците и танците на мажоретките получиха заслужени аплодисменти от публиката.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води