Велинград - online - ОТЗВУК: Синята зона не е платена в неделя 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ОТЗВУК: Синята зона не е платена в неделя
Публикувано 2014-03-25 09:29:28 от Темпо

В броя си от 11 март 2014 г. “Темпо” постави въпроса дали трябва да плащаме за синя зона в неделя във Велинград. Поводът бе писмо от г-н Йордан Мишев, който като гост на курорта е бил глобен, след което е направил справка в общинската наредба и е установил, че във Велинград правилата за синята зона важат само от понеделник до събота. В отговор до вестника от ОП “Спортни имоти и пазари” заявиха, че синята зона е платена и в неделя, тъй като има заповед на кмета. Ето и позицията на Общинския съвет и последвалото извинение от “СИП”.


С Решение №302/26.06.2008 г. Общински съвет - Велинград е приел Наредба за организацията и безопасността на движението и дисциплината на водачите на пътни превозни средства и пешеходците на територията на Община Велинград. Дните за платено паркиране са ясно регламентирани в чл. 44, (10) Режимът на паркиране по ал. 1 е валиден само в работни дни от 8.00 до 20.00 ч. и в събота от 8.00 до 16.00 ч. Наредбата не е допълвана и изменяна, защото Общински съвет-Велинград не е гласувал допълнително решение за платено паркиране в неделя. В становището на ОП “Спортни имоти и пазари” се посочва, че “с допълнително решение е внесено предложение зоната за кратковременен платен престой да работи и в неделя, но поради техническа грешка в наредбата, не е отразена тази промяна”. ОбС-Велинград не е приемал допълнително решение и не може да се говори за допусната техническа грешка в Наредбата, приета с Решение №302/26.06.2008 г., от което следва, че платеното паркиране в неделя не е по волята на местната законодателна власт.
Общински съвет - Велинград

“СИП” поднася извинения
Във връзка с публикувания от нас отговор в брой 12 на вестник “Темпо” поднасяме извиненията си на Общински съвет и г-жа Соня Стриглева за това, че следва думичката “решение” да се замени със “заповед”. Грешката може да се изтълкува погрешно от читателите. Молим да се има предвид Решение 361/05.08.2008 г. изменя Наредбата и внасянето на разглеждането не е посочена заповедта, касаеща работното време на сините зони.
Ръководството на ОП”Спортни имоти и пазари”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай