Велинград - online - 20 години, всеки вторник 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

20 години, всеки вторник
Публикувано 2014-03-25 09:45:27 от Темпо

Уважаеми читатели,
От 20 години всеки вторник е денят за среща на вестник “Темпо” с вас - хората, които го четат. Днес е нашата 1039-та среща. Случайно или не (според нас - не) тя се пада точно на рождения ден на вестника 25 март, Благовещение.

На 20-ия си рожден ден един човек е пълен с мечти в бъдеще време и гледа само напред. На 20-ия си рожден ден един вестник вече има история. Събрахме много малка част от нея - по една първа страница от всяка година. Ако се вгледате в този бърз “преглед на печата”, ще видите, че на страниците на “Темпо” всъщност е написаната част от историята на нашия град и нашия край от последните 20 години.
Юбилеите имат свойството да ограждат всяко начало с романтичен ореол. Създаването на “Темпо” не прави изключение. Започнахме “на чисто”: не бяхме ничий политически проект, нямахме “гръб”, трябваше сами да си изградим име. Имахме късмета да започнем през 1994 г., в много бурно и много трудно време. Но точно това бе времето, когато хората се редяха на опашки за вестници. И времето, когато вестниците зависеха на първо място от своите читатели и това ги правеше много по-свободни.
През 1994 г. противопоставянето беше сини - червени. Когато се появи “Темпо”, за много от “червените” бяхме “син” вестник, а за много от “сините” - “червен”. Нито тогава, нито по-късно се вслушахме в “приятелските” съвети, че на медийния пазар има бъдеще само за партийни издания. Този пазар е твърде динамичен и ярките партийни окраски твърде бързо се сляха в потока на новопоявилата се жълта преса. “Темпо” не си позволи да “пожълтее”.
Дойде времето на интернет, което за пореден път преподреди медийната сергия. От 2000 г. нашият малък велинградски вестник получи огромен нов хоризонт, а сайтът ни www.tempo.velingrad.com стана връзка между случващото се във Велинград и хора в най-различни кътчета от света - мнозина от тях наши съграждани, живеещи в чужбина.
Днес медийните реалности в България са твърде различни: мастити политици и партии си напазаруваха медии, пиари и тролове подреждат новините, рекламата диктува на журналистите. Нашият стремеж е и в тази ситуация “Темпо” да предлага ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ, защото вярваме, че интелигентните хора, каквито са нашите читатели, се нуждаят именно от факти и информация, а не от тяхното интерпретиране и манипулиране.
През изминалите 20 години разбрахме колко мъдрост крие пожеланието да имаш приятели за дълъг път. “Темпо” има точно такива приятели! От сърце благодарим на всеки от тях - на всеки читател, на всеки рекламодател, на всеки печатар, на всеки разпространител на вестника, на всеки наш автор и сътрудник. Ще бъдем истински щастливи и удовлетворени, ако за тях “Темпо” също е приятел за дълъг път.
На първата страница на първия брой на “Темпо” написахме, че за нас никога България няма да е “тази държава”, а Велинград “този град”. 20 години по-късно продължаваме с убеждението, че не бива да сме безразлични и апатични към случващото се в нашия град, че трябва да сме много по-активни и критични граждани. Продължаваме с новините от Велинград и региона и нека добрите са повече!
Ще спазим традицията на всеки наш рожден да си пожелаем: “Тази година на 20, догодина на 21!” До следващия вторник!
Елена Баева, гл. редактор

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води