Велинград - online - В навечерието на Седмицата на гората: Има с какво да се гордеем 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В навечерието на Седмицата на гората: Има с какво да се гордеем
Публикувано 2014-04-01 10:00:30 от Темпо

По традиция всяка година професионалният празник на работещите в сферата на горите бива предшестван от провеждането на международното изложение “Природа, лов, риболов” в Пловдив. През настоящата 2014 редом до участващите в изложбата държавни горски предприятия, ловни и дивечовъдни стопанства, природозащитни организации и издатели на литература на ловна и риболовна тематика своя щанд подреди и Професионална гимназия по горско стопанство “Христо Ботев” Велинград.

По покана на организаторите и чрез партньорството на нашата гимназия с Изпълнителната агенция по горите и ние - учениците от специалност Горско и ловно стопанство, имахме възможност да представим постигнатото от нас за опазването на дивеча, природните ресурси и лова в България.
Откриването на ХХ международна изложба “Природа, лов, риболов - 2014” направи заместник-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова, която с интерес и нескрит сантимент сподели радостта си от факта, че като бивш възпитаник на професионалната ни гимназия сега вижда в нас и в това, което правим, една голяма отговорност на младото поколение към природата като цяло.
Още от първия ден интересът към щанда на училището бе голям. Специалисти и любители се спираха, усмихнато посрещани от дванадесетокласниците Кольо Ангелов и Николай Димовски, които вещо и със самочувствието на бъдещи професионалисти показваха изложените материали и разказваха за стратегията на ПГГС “Христо Ботев” за стабилизирането на ловния отрасъл и по-доброто развиване на ловния туризъм. Срещнахме много приятели, вече работещи в системата на горите, но свързани завинаги с нашето училище. Непрестанно виждахме усмивките на лицата им, а поздравите, отправени към директора инж.Стефан Шулев и зам.директора инж.Надежда Ганчева за високо-професионалното образование, което са получили в единствената елитна гимназията от бранша, не спираха.
През следващите дни се запознахме с останалите изложители, сред които изпъкваше щандът на занимаващите се със соколарството като спорт, а интересни се оказаха и демонстрациите на школата за оцеляване “Бага-тур”, която се опитва да популяризира древната българска ловна култура днес.
Впечатление ни направи и един мъж, който стоеше и, гледайки името на гимназията, се усмихваше. Той ни каза, че се е върнал 25 години назад, когато е учил в тогавашния Горски техникум. Мъжът сподели с нас страхотните спомени от ученическите си години в училището и докато го слушахме за пореден път си дадохме сметка как всеки възпитаник - ние, присъстващите там, и всички наши съученици пишем с думи и дела историята на Професионалната гимназия по горско стопанство във Велинград, достоен наследник на Ботевото име и завети. Чувстваме се наистина горди и искаме да кажем на всички, които имат отношение към горите и професията на лесовъда, да не се замислят коя гимназия да изберат. Само този, който не е учил при нас, само той не знае каква подготовка и самочувствие носи средното образование, получено в ПГГС “Христо Ботев” Велинград.
Е, има с какво да се гордеем!
Кольо Ангелов, 12 клас, ПГГС “Христо Ботев”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай