Велинград - online - Уфологът Стамен Стаменов: Оказахме се не неповторими, а непоправими 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Уфологът Стамен Стаменов: Оказахме се не неповторими, а непоправими
Публикувано 2014-04-01 10:09:30 от Темпо

Две срещи - с ученици в СОУ “Васил Левски” и с по-възрастна аудитория в болница “ВИТА”, проведе на 27 март във Велинград един от най-популярните български уфолози Стамен Стаменов. За голяма част от академичната общност уфологията е псевдонаука, но темите за неидентифицираните летящи обекти (НЛО/UFO), извънземните и различните конспиративни теории винаги будят голям интерес и имат своите апологети. Последното се потвърди и на срещите в нашия град, организирани със съдействието на д-р Любомир Крантев.

По образование Стамен Стаменов е физик и инженер, завършил е Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия и Техническия университет в София. Председател е на българската асоциация “Феномени”, лектор и член на множество международни организации като Академията по информатизация и други с подобна насоченост, автор на книгите “Говори Космосът”, “Събуди се, човечество” и др.
“Планетата Земя е в колосален преход. Целият Космос следи Земята и човечеството, представители на извънземни цивилизации посещават нашата планета от милиони години, но от човечеството умишлено се крие информация по основни въпроси като произхода на хората и защо във всички митове и религии бог и боговете са близки до човешкия вид. Огромна част от хората живеят в това спящо състояние, перчим се, че ние сме висше творение, че сме единствени и неповторими в цялата вселена, защото нямало извънземни. Оказахме се не неповторими, а непоправими!” - така звучат основните тези на Стамен Стаменов, който гледа на информацията като на оръжие, което може както да защити, така и да убие.
Гостът разясни убеждението си, че така, както на Земята съществуват доброто и злото, по същия начин в Космоса има поляризация на тъмни и светли сили. Заобиколени сме от множество цивилизации, които са много по-напреднали в духовно и технологично отношение, но битката между добро и зло продължава и на галактическо ниво. Според Стамен Стаменов тъмните сили пътуват из Вселената и ние ги познаваме като змейове, а светлите са обединени в Галактически съюз на светлината - те пазят и напътстват хората. Сред представители на тъмните сили на Земята Ст. Стаменов посочва целия банков сектор и част от американските управници наред с реплианците - извънземна раса, която контролира човечеството чрез елита. Войната се води всички нива, включително на духовно, биологично, генетично и чрез генномодифицираните храните, които ядем.
Стамен Стаменов твърди, че преди 30 години сам е преживял близка среща от IV-V вид с космическите сили и това е определило коловоза, който следва и до днес. Нашата планета също е космическо същество и трябва да се адаптира към законите на космоса. Представители на висшия дух идват на Земята, за да подготвят нашето бъдеще и да преобразят цивилизацията. Най-важната роля тук се пада на младите хора, които живеят с тази проблематика и няма нужда да бъдат убеждавани като по-голямата част от възрастните. Г-н Стаменов посочи като пример как младото поколение се ориентира в компютрите, все едно някой го води, доколко част от учениците не са удовлетворени от традиционното образование и търсят нови отговори на въпроса как ще се промени човечеството. “Моята основна надежда е в младите, те ще променят обществото”, смята уфологът.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България