Велинград - online - В Ракитово “Темпо” няма конкуренция като регионално издание 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В Ракитово “Темпо” няма конкуренция като регионално издание
Публикувано 2014-04-01 10:11:50 от Темпо

Когато научих от репортерката на “Темпо” в Ракитово Нели Павлова, че вестникът чества 20 годишен юбилей, в първия момент не повярвах. Сякаш са минали година-две от времето, когато държах първия му брой. Започна като частен регионален вестник, съвсем ново по рода си начинание в областта на културата. Беше алтернатива на в. “Чепинец” и на областните вестници “Знаме” и “Марица”. Течаха първите години на демократичния преход. Всичко се менеше пред очите ни с вихрено темпо. Появяваха се и изчезваха фирми, появяваха се и изчезваха партии и политици. Малцина са били тези, които са очаквали точно в. “Темпо” да остане.

В началото новините и събитията за Ракитово в “Темпо” бяха малко. Рефлексията да се търсят утвърдените издания бе нормална. Но утвърдените издания разчитаха на практиката да изпращат репортерите си само за нещо значимо според тях. Те не бяха склонни към разнообразяване на съдържанието и поместване на нещо интересно, което обаче би ги конфронтирало със силните на деня.
Концепцията на “Темпо” бе балансирана от самото начало. Проверка за достоверност и точност на новините, организиране на собствена разпространителска мрежа, електронно издание на вестника. С този подход редакторите и издателите показаха, че са актуални през цялото време. Днес са малко регионалните издания, които гарантирано могат да стигнат до своите читатели по всяко време. Това превръща вестника в достъпно четиво за всички възрасти, за хора с различни професии и образование. Чувал съм дори за случаи, при които юристи се позовават на материали от вестника по време на делата си.
Специално за Ракитово “Темпо” вече няма конкуренция като регионално издание. А тези, които не живеят в Община Ракитово и искат да научат повече за случващото се в нея, търсят електронното “Темпо”. Това е един от малкото примери за успешен частен инвестиционен проект.
През изминалите 20 години “Темпо” се превърна в своеобразна летопис на Чепинския край. Не знам дали е предварително заложен и търсен ефект, но вестникът бе постоянен ненатрапчив свидетел на всичко случващо се. Лично за мен това е проява на професионализъм. Пожелавам на “Темпо” да се развива, да е актуален, интересен и да ни информира до следващия си вековен юбилей!
Свилен Топчиев

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай