Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 01.04.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 01.04.13
Публикувано 2014-04-01 10:17:27 от Темпо

КОНФИДЕНЦИАЛНО Общинска администрация и Общински съвет ще изясняват въпроса за размера на заплатите на съветниците на закрита работна среща, тъй като имало конфиденциални данни. До този вариант се стигна след поредно питане от Й. Аршинков от ГЕРБ към кмета Иван Лебанов как се изчислява средната брутна работна заплата на общинските служители. Отговор чака и питане на Любомир Перчинков за забавяне на преписки за предоставяне на земеделски земи в землището на Драгиново.


КУЛТУРА Гласуван бе Културният календар за 2014 г., който не изненадва с нови идеи и събития. За включените в календара изяви общината е определила общ бюджет от 40 000 лева, като 29 000 лева от тях са за Празниците на културата в началото на юли.

КРЕДИТ Съветниците дадоха съгласие за ползване на част от парите от банковия кредит за финансиране на проекта за ремонт и оборудване на общинската болница. Общината ще ползва средства в размер до 1 100 000 лева, които впоследствие трябва да бъдат възстановени в рамките на проекта.

ТАКСИ Приети бяха нови размери на такси, свързани с минералната вода. Таксата за издаване на разрешително за водовземане на минерална вода стана 250 лева, за неговото продължение - 100 лева, а за изменение или допълнение на разрешителното - 130 лева. Измененията се налагат заради нови тарифи на Министерството на околната среда и водите.

ИНТЕРНЕТ ЕТ “Альоша Льотин-син - Аглика Льотина” от с. Рохлева получи разрешение за разработване на ПУП - парцеларен план за трасета на оптичен подземен кабел в регулацията на селата Света Петка и Пашово. Фирмата има регистрация в КРС за разпространение на радио и телевизионни програми и интернет.

ТРАФОПОСТ След жалби на живеещи в близост граждани общината представи нов вариант за преместване на трафопоста от парцела на хотел “Здравец”. Преместването е по искане на ЕВН, а становището на Пожарната е, че новото местоположение на трафопоста трябва да има 10-метрови отстояния от съседните сгради. Новият вариант бе гласуван от Общинския съвет.

ДОКЛАДИ Без дебати съветниците приеха доклада за изпълнението на Общия устройствен план (ОУП) на общината за 2013 г. По план бяха разгледани годишен доклад за дейността на вътрешния одит в общината за миналата година и информация за състоянието на общинската пътна мрежа.

НАРЕДБА Повторно бе гласувана и приета Наредба за стопанисване, управление и разпореждане със земи от общинския поземлен фонд. Първоначално приетата наредба бе върната от областния управител заради неспазени срокове за обявяване.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай