Велинград - online - Нов фактор ще диктува пазара във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Нов фактор ще диктува пазара във Велинград
Публикувано 2014-04-01 10:19:17 от Темпо

Две фирми, близки до семейната империя на депутата от ДПС Делян Пеевски, се явиха на конкурса за автобусни спирки и павилиони във Велинград. Конкурсът се проведе на 26 март 2014 г. от комисия с председател зам.-кмета Атанаска Хрисчева, в която участваха още общинските съветници Екатерина Каферинова, Тома Пачалов и Йордан Аршинков.

Преди отварянето на офертите Йордан Аршинков обърна внимание на едно разминаване между решението на Общинския съвет и кметската заповед за насрочване на конкурса: в заповедта липсва текстът, че спечелилият ще изгради посочените допълнителни автобусни спирки “за собствена сметка”. Председателстващата Ат. Хрисчева реши, че това не е пречка за провеждане на процедурата.
Комисията допусна до участие двете фирми “Сенатор” и “Фактор Плюс”. При разглеждането на документите Йордан Аршинков подчерта, че те видимо са “копи пейст” и се пошегува, че най-вероятно представителите на двете фирми са дошли до Велинград и с един автомобил. Всякакви подобни внушения бяха бързо прекратени от зам.-кмета Хрисчева с репликата “Не е предмет на конкурса с колко автомобила са пътували участниците”.
Офертите на “Сенатор” и “Фактор Плюс” също си приличаха. От “Сенатор” предложиха наемна цена от 7.30 лева за кв.м. (с 20 стотинки над обявената от общината начална цена), изграждане на спирките и павилионите в срок от 1 месец след подписване на договора и разкриване на 18 работни места. От “Фактор Плюс” бяха по-щедри: наемна цена от 9.50 лв/кв.м., изграждане в едномесечен срок и 27 работни места.
Визуалните проекти за спирките и павилионите не бяха показани в откритата част от заседанието на комисията, чиято работа по оценка на офертите продължи при закрити врата. Според конкурсната документация именно визията е от решаващо значение за крайния резултат.
Очаква се комисията да излезе с класиране още в началото на настоящата седмица и победител да е “Фактор Плюс” - фирмата, чието инвестиционното намерение даде старт на конкурса. Спечелият ще е новият фактор, който ще диктува на пазара на вестници, цигари, пакетирани захарни изделия, напитки, моментни игри и други във Велинград.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай