Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 01.04.14 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 01.04.14
Публикувано 2014-04-01 10:21:17 от Темпо

ПРЕМЕСТВАНЕ Сградата на “Страйком в ликвидация” на ул. “Борислав” във Велинград има нов собственик. Държавните институции, които се помещаваха в сградата, сменят адреса си: офисите на НОИ отиват в общинско помещение на ул. “Ал. Стамболийски”, а Закрила на детето в “Социално подпомагане”. Подробности - в следващия брой.


ИЗБОРИ Без постигане на съгласие приключиха консултациите между политическите сили, организирани от Областната управа на 28 март. Те трябваше да се споразумеят за състава на Районната избирателна комисия (РИК) за предстоящите на 25 май избори за Европейски парламент. Комисията ще наброява 15 членове: по петима от ГЕРБ и Коалиция за България, двама от ДПС и по един от Атака, НДСВ и Синята коалиция. Проблемът е, че две политически сили - ГЕРБ и Коалиция за България, настояват за председателското място. Спорът ще се реши от Централната избирателна комисия.

ГЕРБ Зам.председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов прекара част от неделната вечер на кафе във Велинград. Визитата съвпада с трусовете в местната структура заради напускането на Ангел Даскалов.

ИМАМИ Прокурорът по делото срещу 13-те имами Недялка Попова от Окръжна прокуратура - Пазарджик обяви, че ще протестира присъдите пред Апелативния съд в Пловдив. Според нея наложените наказания и глоби са занижени и обвинението ще иска от горната съдебна инстанция по-висок размер на санкциите и присъдите.

ПОРЪЧКА Община Ракитово стартира обществена поръчка за доставка на горива и моторни масла. Прогнозната стойност е 136 000 лева, откритият конкурс ще се проведе на 29 април 2014 г.

АКАДЕМИЯ Директорът на СОУ “Васил Левски” Емил Моллов ще участва в 10-дневно обучение в Кюстендил по програмата “Академия за училищни лидери”, в която директори от страната кандидатстват с проект и есета по проблеми на образователната система. Г-н Моллов е сред 30-те финалисти, а след представяне на стратегия за развитието на училището 10 от тях ще бъдат одобрени за професионално посещение в Ню Йорк и обмяна на опит с американски училищни директори.

ПИЛОТНО На 25 март ОУ ”Христо Ботев” участва в пилотната фаза на TIMSS 2015 - международно изследване на уменията на учениците от четвърти клас по математика и природни науки. Участваха IV ”а” и IV ”в”клас, преподавателите по математика и природни науки и директорът. В пилотната фаза страната ни участва с около 1200 четвъртокласници от 40 училища.

КОНЦЕРТ На 1 април на сцената на читалище “Отец Паисий” във Велинград народната певица Гуна Иванова и група “Епизод” ще покажат своя концерт-спектакъл “Обичам те, Родино”.

ПОЖАРНА На 24 март се проведе състезание по пожарна безопасност и защита на населението. При голяма конкуренция учениците от СОУ “Св. св. Кирил и Методий“ Велинград Христина Ангелова, Елена Папазова, Благой Кавръков и Георги Алексиев и следващия месец ще участват на областните състезания в Пазарджик.

РОМИ С 12-часова програма от 9 до 21 часа на 8 април в Ракитово ще бъде отбелязан международният ден на ромите. Организаторите подготвят конни надбягвания, спортни мероприятия, конкурси за “Мис ромка” и най-добро изпълнение на кючек и много музика с участието на певицата Бони и оркестър “Сали бенд”.

ПОЗДРАВ По случай настъпването на пролетта и християнския празник Благовещение деца от подготвителната група в СОУ „”Св.св. Кирил и Методий” гостуваха в Дневния център за възрастни хора с увреждания. Под ръководството на своята учителка Н.Ташева и възпитателката Ив. Маринова децата изпълниха стихове, песни и сценки, а домакините ги почерпиха с лакомства.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води