Велинград - online - В националния тим: Скиорката Цветелина Павлова следва мечтите си 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В националния тим: Скиорката Цветелина Павлова следва мечтите си
Публикувано 2014-04-08 09:29:41 от Темпо

Състезателката по ски бягане на велинградския СК “Атлас” се занимава активно с този спорт от 4 години. Под ръководството на треньора Тодор Гълев постига всичките си успехи досега, включително и привличането й в националния отбор през лятото на 2013 г. Цветелина добре си спомня датата 5 януари 2013 г., когато на Витоша се провежда контролно състезание за юноши и девойки. Тогава тя постига първата си неофициална победа и това е една съществена промяна в живота й, като започва да се занимава още по-сериозно със ски бягане. Започва да мечтае, че ще дойде един ден, когато ще заприлича на всички онези спортни звезди, които гледа по Евроспорт.

От лятото на 2013 започват и нейните лагери с националния отбор по ски бягане на България с треньорите Пламен Недялков и Костади Митков Белмекен, Приморско, Витоша, Велинград, Годлево (Банско). През този период минава и републиканското първенство, на което Цветелина се представих доста добре и печели два сребърни медала ( на 6 км ролки класика в изкачване на Старина-Куртово) и 5 км крос на Юндола . След това през септември е на Белмекен за аклиматизация с надморската височина и в началото на октомври 2013г. заминава с националния отбор за глетчера Рамзау в Австрия. Следва подготовка и във Финландия за около месец. Малко след 17-я си рожден ден е първият й старт за сезона и на Скандинавския полуостров на 24.11.2013 г. ( 5км свободен стил в Инари-Саараселка, Финландия). След броени дни отпътува за Куусамо (Финландия), където има възможност да наблюдава и да трупа впечатления за елита в ски бягането на Световната купа. Там вижда всички тези хора, на които подражава. Вижда най-любимия й скиор при мъжете, краля на ски бягането - Петер Нортуг, както и жената, на която иска един ден да прилича - Тереза Йохаулг (и двамата са норвежци). На 7 декември 2013 г. стартира в Австрия на 5 км класически стил, като се класира на 80-то място от 97 състезателки при жените. На следващия ден има пак състезание, на същото място и дистанция, но в свободен стил - финишира 105-та от 121 състезателки при жените, но си подобрява точките по ФИС. Следват стартове Санкт Юрих ам Пилерзее (Австрия) на спринт и 42-ро място. На 5 км свободен стил завършва на 33-то място, а на 15.12.2013 г. е последният старт на неофициалното европейско първенство в Пилерзее на 7,5 км класически стил, като се класира на 23-то място.
Веднага след Нова година се качва на лагер на Белмекен с националите, където се готви 1 месец там, след което е на Витоша. Цветелина е ученичка в XI в СОУ “Васил Левски” във Велинград, но заради тренировките и подготовката й като спортистка е на самостоятелна форма на обучение.
През 2014 първото й състезание е Балканската купа в Маврово (Македония) в началото на март. Там тя стартира при жените на 5 км свободен стил. Завършва 7-ма, на 4 минути от победителката, която е българка и беше на олимпиадата в Сочи - Антония Григорова. Във втория състезателен ден на същата дистанция и стил при жените състезанието спечели другата българка Теодора Малчева с време пред Антония Григорова. Отново на седмо място е Цветелина Павлова, която остава доволна от себе си и от представянето си. Старае се да даде всичко от себе си и да бъде, колкото е възможно, по-напред. Нейният баща е бил също до нея и е получила огромната му подкрепа през всичките дни. Радва се от това, че и той е доволен от бягането й.
На Републиканското зимно първенство по ски бягане за юноши и девойки, провело се в Банско между 20 и 22 март, състезателката от СК “Атлас” Цветелина Павлова и част от националния отбор спечели три медала. Тя завоюва сребърен медал в дисциплината 1.5 км спринт, класически стил. На 6 км в интервалния старт тя заяе 3-то място в класическия стил. Също бронзов медал Цветелина добави в колекцията си на 6 км преследване с прекъсване, свободен стил. Нейното много добро представяне бе допълнено и с 4-то място на 6 км интервален старт в свободен стил.
Седмица по-рано Цветелина Павлова взе участие и в традиционното състезание по бягане в пресечена местност, което е посветено на посрещането на пролетта и е наречено Baba Marta Run. В подножието на планината Люлин край София и на много трудно трасе 17-годишната велинградчанка надделя над своите конкуренти и спечели първото място.
Ски-сезонът е повече от успешен за Цветелина, която ще гони мечтите си и в следващите състезания.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води