Велинград - online - Народната певица Гуна Иванова - голям глас и голямо сърце 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Народната певица Гуна Иванова - голям глас и голямо сърце
Публикувано 2014-04-08 09:49:24 от Темпо

Колко голям е един творец си личи и по малките жестове. Именитата и обичана народна певица Гуна Иванова е творец и човек с голямо сърце. Доказа го с един жест на 2 април, който една жена ще помни цял живот. Случката: Гуна Иванова си тръгваше след среща в Дневния център за възрастни хора с увреждания. В същия момент една от жените, които посещават центъра, дойде запъхтяна и когато разбра, че е изпуснала изпълненията на певицата, сълзи напълниха очите й. Гуна Иванова не се поколеба дори за минута: “Кажи коя ти е любимата песен, ще я изпея специално за тебе”. След което запя на улицата “Години, луди млади години”, прегърнала възрастната жена. Повярвайте - сълзите вече не бяха от разочарование, а от възхищение и благодарност.

Възхищение и благодарност заслужи Гуна Иванова и на срещата в Дневния център. Първо, защото прие поканата на леля Стойка, която след концерта предишната вечер я помолила да дойде да попее на възрастните хора и певицата приела на драго сърце да промени програмата си във Велинград. Второ, защото подари гласа и обаянието си в един напълно импровизиран концерт. Изпя родопска песен “колкото мога”, македонска “както друг не може”, шопска за поука, че “най-важна е любовта”. “Не съм от хората, които взимат. Аз обичам да давам, а най-голямата ми награда е любовта, която ми дават хората!”, сподели Гуна Иванова.
Освен с любов хората от Дневния център дариха гостенката с покривка и лебед, ръчно изработени от Мария Трионджиева и с песен за Велинград, изпята от Асен Градански. “Поклон от името на всички, тази среща няма забравяне”, каза директорката на центъра Ели Янева-Зисова. Гуна Иванова пожела на всички Бог да ги благослови със здраве и подари диск със свои песни от юбилейния й концерт за 40 години на сцената.
Ден по-рано на сцената на читалище “Отец Паисий” Гуна Иванова и рок-група “Епизод” представиха концерта-спектакъл “Обичам те, родино”. Публиката видя едно рядко съчетание на фолклор и хеви метъл, на народно звучене и патриотична тематика. Рокаджиите от “Епизод” изпълниха свои версии на възрожденски песни по стихове на Христо Ботев и Иван Вазов. Гуна Иванова се включи с емблематични песни от своя богат репертоар в нов аранжимент. И въпреки че салонът не бе пълен, дошлите на концерта си тръгнаха със сърца, пълни с българска гордост и патриотизъм.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води