Велинград - online - 3 държавни институции си смениха адресите във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

3 държавни институции си смениха адресите във Велинград
Публикувано 2014-04-08 10:15:13 от Темпо

Както “Темпо” информира преди седмица, в петък (28 март) се наложи три държавни институции спешно да напуснат офисите си в бившата сграда на общинската фирма “Стройком в ликвидация” на улица “Борислав” във Велинград. Причината е, че в рамките на процедурата по ликвидация на фирмата сградата е продадена. Новият собственик - асеновградската строителна фирма “ВИГ-строй” ООД, е поставил срок за освобождаване на помещенията или за заплащане на наем. До момента държавните служби ползваха общинските помещения безплатно, но след продажбата това стана невъзможно, а и новият собственик има други планове за сградата.

Ситуацията не бе неочаквана - напротив, от месеци се обсъждаха варианти какви помещения може да предостави общината за офиси на НОИ, Закрила на детето, Службата за пробация и счетоводството на общинските учебните заведения. Темата е важна, защото огромен брой жители на общината ползват услугите на изброените служби. Но Общинска администрация така и не внесе предложение, което да бъде гласувано от местния парламент. И се стигна до класическата българска схема да се чака последния момент и да се действа “на пожар”. Точно по този начин трябваше да местят бюра и документи служителите в петък и през почивните дни преди седмица, за да могат от понеделник да посрещат клиентите си в що-годе нормални условия.
Новите адреси са факт от 31 март 2014 г., като има и доволни, и недоволни. Офисите на Националния осигурителен институт вече работят в общинско помещение на ул. “Ал. Стамболийски” (до светофарите и Клуба на инвалидите “Зорница”). Отдел “Закрила на детето” ползва помещения на своята дирекция “Социално подпомагане” в общинската сграда на ул. “Хан Аспарух”, в която достъпът на хора с увреждания продължава да е изключително затруднен. Службата по пробация получи стая в Старата сграда на общината. Там ще работи и счетоводството на учебните заведения. Общината отново настанява държавните структури безвъзмездно и безплатно, но за сметка на това осигурява нужните услуги за граждани.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай