Велинград - online - Злато и бронз за кудо бойците 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Злато и бронз за кудо бойците
Публикувано 2014-04-15 08:42:35 от Темпо

На 6 април в пловдивската спортна зала “Олимпия” се проведе Нацоналният шампионат по кудо за юноши, девойки, мъже и жени. Велинградският Спортен клуб (СК) “Бойни изкуства” с председател Николай Цинцев изпрати 7 свои състезатели, които взеха участие в борбите със съперници на 15 клуба от кудо федерацията.

Кудо е боен спорт, представляващ съвкупност от техники, при които се набляга предимно на ефективността, скоростта, ускорението, маневреността и общата динамичност. Скоростта е основният критерий при избора на техники. Възможностите на стила са многобройни и често зависят от индивидуалните качества на всеки трениращ. Всяка състезателна схватка в кудо трае 3 минути, при равенство в точките следват едно или две продължения. При ново равенство започва последна част на схватката, при която победител е този, който спечели първата точка, след като са се изиграли всички допълнителни продължения.
При юношите, които са на възраст между 16 и 18 години, дойде голямата радост за велинградчани. 17-годишният Георги Александров спечели шампионската титла и се окичи със златен медал в своя индекс “под 230” (индекс се наричат категориите в кудо, които са сбор от теглото и ръста на състезателите). След три категорични и безапелационни победи с атрактивна игра Георги става първи и печели не само златен медал и купа, но и овациите на зрителите. 16-годишният Христо Шуманов успя да спечели бронзов медал в индекс “под 240” (между 230 и 240). Достойно се представиха и другите юноши на СК “Бойни изкуства” - Цветан Малчев, Милан Еленов, Димитър Димитров и Станимир Станчев.
При мъжете в боевете се включва само един състезател на клуба - Николай Кехайов. След силен старт и категорична победа в първата среща идва нещастното развитие на събитията за него след получена контузия в коляното. Следва лекарска забрана и прекратяване на участието в състезанието на 19-годишния Николай.
През май предстоят две състезания за бойците от велинградския клуб. Първо е аматьорското състезание по ММА в Пловдив, а по-късно е националното първенство за юноши и девойки младша възраст, където се очаква добро представяне.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България