Велинград - online - Прокуратурата посрещна ученици в деня на отворените врати 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Прокуратурата посрещна ученици в деня на отворените врати
Публикувано 2014-04-15 08:51:19 от Темпо

Във връзка с годишната програма за дейността на Висшия съдебен съвет на 10 април 2014 год. в Районна прокуратура - Велинград се проведе “Ден на отворените врати”, организиран с цел повишаване правната култура на учениците и гражданите и запознаване с работата на Прокуратурата като орган на съдебната власт и придобиване на обща представа за правомощията на прокурора.

В деня на отворените врати в сградата на РП Велинград и кабинета на районния прокурор присъстваха група ученици от 8-ми и 9-ти клас, изучаващи немски и английски езици в СОУ “Св.св. Кирил и Методий” Велинград, придружавани от главните учители Йорданка Прегьова и Василка Дамянова. Районният прокурор Елена Малинова запозна присъстващите с мястото на прокуратурата като орган на съдебната власт и нейната структура, с работата на прокуратурата и на прокурора, етапите на разследване, разграничението между престъпленията по смисъла на НК и противообществени прояви на малолетни и непълнолетни лица, съответно с видовете наказания и възпитателни мерки.
Под формата на игра в ролята на прокурор от учениците влезе Лазарина Билярова, която “прие” жалба, подадена от ученика Георги Алексиев, за извършена от дома му кражба на вещи. След това в деловодството на РП Велинград като “прокурор” влезе ученикът Георги Алексиев, идващ от съда с информация за приключило с осъдителна присъда наказателно общ характер дело.
Учениците се срещнаха със служителите в деловодството и с прокурорите, запознаха се с възможностите за получаване на информация. Проявиха интерес каква отговорност носят и какви задължения имат, ако бъдат свидетели и какво е наказанието при лъжесвидетелстване. На зададените въпроси получиха изчерпателни отговори на достъпен за възрастта им език.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България