Велинград - online - Енергия, която твори добро 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Енергия, която твори добро
Публикувано 2014-04-15 08:55:30 от Темпо

От 11 април 2014 г. доктор Таня Беличенова прибави към своята професионална и творческа биография нов, много цветен и красив щрих. На тази дата в залата на Туристическия информационен център тя откри първата си самостоятелна изложба с енергийни картини и така по нейните думи сподели с първите посетители на изложбата “малката човешка радост” на сътворението. Сподели и още нещо: “Досега не съм могла да рисувам, но явно нещо се е случило...”

Това, което “се е случило”, просто грабва окото. “Потресаваща енергия! Д-р Беличенова излъчва енергия и я предава чрез картините си и на нас. Велинград е град на таланти!”, възкликна на откриването руският академик, който от няколко години заедно със съпругата си е и наш съгражданин, Едуард Сахаров и прогнозира, че след години във Велинград ще има паметник на д-р Беличенова. Този паметник ще трябва да е комплексен - за заслугите й като балнеолог, лекар и художник, допълни Росица Лебанова, председател на сдружение “Нежна сила”, което бе домакин на изложбата в навечерието на своя 7-ми рожден ден. “Уважавам д-р Беличенова като доайен на балнеологията във Велинград, а вече и като художник и й благодаря за това, което е направила за Велинград”, допълни кметът Иван Лебанов.
Таня Беличенова благодари на всички, които са й помагали и особено на своите колеги от хотел “Двореца”, че са я насърчавали да продължи да рисува. Тя подчерта, че изложбата е благотворителна - събраните от продажби на картини средства ще бъдат дарени на децата от Центъра за настаняване от семеен тип във Велинград за за купуване на пособия, с които и те да рисуват и творят. Първи закупи картина кметът Иван Лебанов, а сред щедрите купувачи от благотворителната разпродажба се нареди и собственикът на “Еко Титан” Васил Иванов.
Към многото хубави пожелания, които отправиха гостите на откриването, хотел “Деви” добави комплект от празни рамки и платна - символичен дар за ново вдъхновение и нови картини, заредени с добра енергия. Можете да си подарите част от тази енергия в празничните седмици преди и след Великден, през които изложбата ще остане в залата на ТИЦ.
Елена Баева

А ето и две оценки за картините на д-р Беличенова с адрес Франция и Монако: от тенора Любен Масларов, който преподава оперно пеене в операта във френския град Ница и корекционира картини и от Ирина Тонас - изкуствовед и професионален художник, която живее и работи в Монако:
Ирина Тонас: Художничката ни дарява с ангелски крила
Картините на Таня Беличенова достигат днес до нас със свежестта на цветовете си и с откровеността на посланието си, за да ни докоснат с онази мъдрост на човешкото познание, която ние наричаме душевен мир. Достатъчно е да се огледаме на по-малко от 360 градуса, за да открием невидимите вибрации на ангелските крила, тяхното волно пърхане и загадъчната им мощност, за да възкликнем: “Те са между нас!“ Те ни обгръщат с любов и възбуждат нашата признателност и благодарност. В невидимите им изрази всеки от нас би се огледал и би се опитал да потърси дълбоко в сърцето си своята истинска същност, да намери светлина и огън в душата си, да излекува тялото си, да налее енергия в клетките си и да повярва в своята мистичност.
Днес нашите въбрации към света, към хората и към природата се превръщат в мощност и умение да преоткрият в нов свят познатите ни човешки ценности и възприятия. Пред цветовете на талантливата художничка ние оставаме понесени без думи в един единствен миг на изгряваща дъга, в полет или в кръговрат на мечти или тайнствени угризения. Намираме често геометрични мотиви като спирали или разноцветни кръгове, които оригинално се преплитат или се разпадат на кристални или прозрачни видения. Погледът ни се спира и се колебае между пътищата на любовта и на живота, къпе се в многоцветни морски вълни и ликува между миражи и великолепие. Енергийни ветрове ни обгръщат с пролетно настроение и ни отвеждат под прозорците на спасението. Слънцето изгрява и ни гали със своето искрящо жълто-червено, като оставя топли следи в душата ни и ни обгръща с изобилната загадъчност на майката-земя докато стремително се превърне в сяеща купа на изобилие. Без да усетим оставаме омагьосани и обърнати така в три-четвърти и с реещ се между картините поглед виждаме всичко - учуден вятър заспива в косите ни, усмихваме се, хризантеми на щастието ни даряват свобода и потопяват лицата ни в цветни размисли. После ненадейно усещаме идеи да покълват по пръстите ни - търсим четки и бои, иска ни се да се върнем към света на мечтите ни и чрез тях да преоткрием жизнените огньове в сърцата ни.
Художничката ни дарява с ангелски крила, които ни повдигат и ни носят над море от безкрайност и светлина в картини, в които сетивата ни се отморяват от този свят на оловна материя, свят, в който всичко се оглежда във всичко и всеки е съдържание на другия. Ние сме с различна душевна материя, но в този момент, сега, с една и съща клетка поемаме като планетарна информация този свят без да ни е необходимо да идем по-далече. Без съмнение цветовете на безкрайната вселена вдишват нашата енергия и я отнасят там, откъдето ще черпим отново и отново тази светлина, която ще тече винаги и която ще пълни всяка котловина в тялото ни : тя не се стахува от всекидневните облаци, нито от пороите на човешките недъзи - тя ще остане винаги в нас искрена и нейната първа природа ще остане този поток от светло синьо небе в очите ни.
Иска ми се в този миг да пожелая нови вдъхновения и търсещи пориви на Таня Беличенова, за да реагира директно и смело в името на равновесието между двете сфери на човешкото ни присъствие - физическото и моралното. Желая й от сърце страстен творчески и енергиен път, по който от днес ние навлизаме заедно с нея.
Любен Масларов: Материята преминава в енергия и обратно
Таня Беличенова ни изненада с новата си дейност на енергиен художник. Живеем в епоха, когато науката и духовното все повече се преплитат... Материята преминава в енергия и обратно, а ние сме част от тази действителност, без да я забелязваме - забързани и увлечени в цялата значимост на ежедневието ни... И трябва да се случи нещо, за да се спрем, огледаме и помислим за мястото ни в окръжаващия ни свят - това е една от целите на представените картини на младата художничка, която ни показва невидимия енергиен свят, в който сме потопени.
Носим се по вълните на кораба на спасението, но очите ни са затворени и не виждаме красотата, която ни заобикаля отвсякъде и от която самите ние сме част... Прекрасен е този свят, който трепти и се движи, свят, който ни подкрепя, когато го помолим и ни помага да изкачим стъпалата на успеха, за да намерим там горе спокойствие, любов и подкрепа от небесните ни покровители. Със своята четка, със своята душа и мисли художничката ни загатва и показва съвършенството на тези прекрасни кристални видения, които ни заобикалят. В момента, в който се намерим между картините, ние се усещаме транспортирани в друг свят, с други пейзажи, с други мисии и хармонични форми - това е енергията, от която ще черпим и която ще отнесем със себе си.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай