Велинград - online - Писаните яйца градят мостове 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Писаните яйца градят мостове
Публикувано 2014-04-15 08:58:00 от Темпо

8 майсторки на писани яйца участват в изложбата, която бе открита на 7 април в Историческия музей във Велинград. Наред с доайена в изписването на яйца по уникалната за Чепинския край техника с восък Гера Грънчарова в изложбата се включи и второкласничката Иванка Масларова, която показва нова и различна технология за украса на великденските яйца. Различни техники показват още Надежда Цопанова, Светла Ракшиева, Катюша Каменова, Гинка Есапчиева, Величка Малинова и Елена Драева.
Именно това е идеята на тазгодишната изложба, наречена от домакините “Великденските яйца на България - минало и настояще”. Желанието е да се търсят мостове между времената и поколенията, както подчертаха на откриването етнологът Георги Куманов, Петър Русев - президент на фирма “ПЕТ” и спомоществувател на музейната “Програма Великден” и Светла Ракшиева - директор на Етнографския музей към БАН.
В рамките на “Програма Великден” на 9 април велинградският музей откри изложба “Красота от близо и далеч - великденски яйца от Чехия, Словакия и България” в Стария град в Пловдив. От 10 април в Историческия музей в Асеновград гостуват двете експозиции “Великденски писани яйца от Чепинския край” и “Пътят на писаните яйца”, а от 12 април - Лазаровден нашият музей отвори работилница за писани яйца в град Елена. През настоящата седмица изложба на писани яйца от Чепинския край ще гостува в Павликени, който е домакин на първия по рода си Панаир на яйцето.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води