Велинград - online - ОТЗВУК: Становище на кмета Иван Лебанов за ремонта на бул. “Съединение” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ОТЗВУК: Становище на кмета Иван Лебанов за ремонта на бул. “Съединение”
Публикувано 2014-04-15 09:07:10 от Темпо

Уважаеми съграждани,
В бр.15 от 8-14 април 2014 г. на в. “Темпо” жителите на бул.” Съединение” се обръщат към мен, като кмет на Община Велинград, във връзка с предстоящия ремонт на бул.”Съединение”. Относно тяхното заявление изразявам следното становище: Винаги съм отворен за диалог за срещи с всеки жител на община Велинград.

Всичко, което се изгражда, подновява, ремонтира е в името на Вас, хората. В името на доброто на града и неговото развитие. В името на нашите деца, които ще продължат делата ни.
Всички имаме една цел, защото сме едно кмет и граждани, хора живеещи в един град и свързани с живота в него.
За дейността в община Велинград, която е напълно прозрачна, непрекъснато по медиите се дава пълна и изчерпателна информация, но тъй като уважавам всяко мнение и искане, ще внеса допълнителна яснота.
По договора за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма “Регионално развитие” по проект “Зелена и достъпна градска среда” община Велинград получи безвъзмездна финансова помощ в размер на 5 066 158,40 лв. В изготвения работен проект са включени ремонтни, пътни дейности и озеленяване на обекти по бул. ”Съединение”, ул. ”Братя Маврикови” и пл. ”Македония”.
В тези средства не е включена подмяна на водопровод и канал, т.е. за целта са необходими допълнително 8 071 718,17 лв. Изготвен е проект за цялостна подмяна, след проучване на подземната инфраструктура. Обследвани са критичните участъци, степен на износване, диаметри на тръби и други. Становището на експертите е, че най-належащ към този момент е ремонтът по ул. ”Димитър Благоев”, ул. “Братя Маврикови”, бул “Съединение” от пл. „Македония” до спирка “8-ми март”, от хотел “Рич” до ул. “Милеви скали”. Те са включени в етап Първи към проекта на стойност 2 800 316,20 лв. Това е спешно и необходимо, за да започне ремонтът по булеварда.
За финансирането съм провел среща с министъра на регионалното развитие и благоустройство г-жа Терзиева. Изпратено е искане до министър-председателя г-н Орешарски. Проведени са разговори с г-жа Славчева - директор на Оперативната програма. На всички срещи е присъствал и г-н Голомехов - управител на “ВКТВ” ЕООД.
Следващият вариант за финансиране е теглене на кредит от ПУДООС. Кредитът ще бъде изплатен след одобрението на проекта “Водния цикъл” на гр. Велинград.Крайния срок за изпълнението е 20 май 2015 г. Т.е. всички действия, необходими за реализиране на проекта са предприети и са в ръцете на експерти с необходимите становища. Този проблем съществува не само при нас, но във всички общини в Република България.
“Велинград - интегриран град на бъдещето” - това е посоката за програмен период 2014-2020 г., а визията за развитието на града е: Велинград - Национален лидер в туризма и Балнеолечението, с висок стандарт на градското обитаване, съхранена природа и привлекателен бизнес климат.
ИВАН ЛЕБАНОВ, Кмет на Община Велинград

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай