Велинград - online - Възкресението и Символът на вярата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Възкресението и Символът на вярата
Публикувано 2014-04-22 08:46:11 от Темпо

Чудото на Възкресението Христово е в основата на християнството, защото без Възкресението на Иисус Христос нямаше да има смисъл от раждането, разпъването на кръста и страданията на Спасителя. И няма нищо случайно в това, че точно Възкресение Христово е Великият ден за всички християни! Това чудо е наречено с право Великден!

Невярващите в Бога твърдят, че това са измислици и абсурди. Те не са чели и не знаят какво пише в Евангелието на Св. Лука (18:27), който свидетелства за думите на Христос: “Но Той рече: невъзможното за човеците е възможно за Бога.” Чудесата са невъзможни само за тези, които не вярват в силата на Господ и се доверяват единствено на това, което виждат със собствените си очи или което има някаква светска, материална логика и най-вече някакво научно (атеистично) обяснение.
Възкресението на Иисус Христос е чудо и в това няма никакво съмнение за вярващите хора. Нещо повече - то не е единственото! В Светото писание има още няколко случая на възкресяване от мъртвите. Сам Иисус Христос възкресява сина на вдовицата от град Наин, после извършва същото и с дъщерята на Йаир, началник на синагогата и накрая идва и най-показателният и въздействащ случай - възкресяването на четиридневния мъртвец Лазар във Витания. В Библията има и други примери за възкресяване на мъртви хора, както това са направили пророк Елисей, възкресил мъртво дете и Св. апостол Павел, съживил младеж, паднал от покрива на една къща. С Божия помощ е дадена възможност и на някои Свети отци да извършат чудото на възкресението, за което е разказано в техните жития.
Св. апостол Павел казва в първото си послание до Коринтяни следното: “Ако няма възкресение на мъртвите, то и Христос не е бил възкресен; и ако Христос не е бил възкресен, то празна е нашата проповед, празна е и нашата вяра.”
Актът на Възкресението е отбелязан два пъти и в Символа на вярата - утвърдения на няколко Вселенски църковни събора свещен текст на православието. Първият път се отнася до Иисус Христос и гласи: “и бе разпнат за нас при Понтия Пилата, и страда, и бе погребан, и възкръсна в третия ден според Писанията.” Другото споменаване на възкресението вече се отнася до мъртвите, които ще бъдат съживени при второто Христово пришествие, за да бъдат изправени пред Страшния съд (“и пак ще дойде със слава да съди живи и мъртви”). Финалът е повече от ясен за вярващите хора: “Чакам възкресение на мъртвите и живот в бъдещия век. Амин!”
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола