Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР: Докога крадците ще са по-силни 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТЕМПО КОМЕНТАР: Докога крадците ще са по-силни
Публикувано 2014-04-22 09:21:52 от Темпо

Докога крадците ще са по-силни от всякакви проекти и визии за Клептуза?!
Люлки, на които не можеш да се люлееш заради липса на люлка и пейки, на които не можеш нито да поседнеш, нито да се облегнеш. С днешна дата това са реалностите в парк Клептуза и около долното езеро. На детската площадка от люлките е останала само металната конструкция, а самата люлка най-вероятно е осребрена в някой пункт за изкупуване на метални отпадъци. От пейките около езерото са откраднати всички части от импрегнирано дърво и са оставени само непреместваемите конструкции.

За поредния вандализъм в редакцията ни сигнализира г-н Никола Матров от кв. Чепино. И неговото, и на чепинчани възмущение е огромно. Защото мина много малко време от скъпия и прескъп ремонт по европейски проект, а нищо не може да бъде опазено от крадци и хулигани.
Наша проверка показа, че в момента в парк Клептуза общината е назначила като охрана хора, наети по програмите за временна заетост. Тяхното работно време обаче е од 17 часа, а след това този, както и всички останали паркове във Велинград, остават без никаква охрана и наблюдение. Резултатите са очевадни - и за велинградчани, и за туристите, дошли да разгледат емблематичния Клептуз. Практичен съвет към всички посетители: не си правете планове да поседнете край езерата или да полюлеете децата си на площадката!
В момента общината провежда конкурс за идеен проект за бъдещата визия на Клептуза. Но междувременно трябва да намери начини да се пребори с крадците и вандалите, които се оказват по-силни от всякакви проекти, конкурси и визии. Явно е, че ако няма ефективна охрана, всичко върви към съсипия, а трудът и обществените пари се хвърлят на вятъра. Докога?!

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай