Велинград - online - Ези-тура реши спора за местата в СИК 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ези-тура реши спора за местата в СИК
Публикувано 2014-04-22 09:33:13 от Темпо

Представените в Европейския парламент политически сили се събраха на 14 април в малката зала на Община Велинград за провеждане на първите консултации за състава на секционните избирателни комисии (СИК). Консултациите води зам.-кметът Исмет Бабучи, а като представители на партиите участваха: Пламен Мавров - ГЕРБ, Георги Янчев - Коалиция за България (КБ), Мустафа Джамбаз - ДПС, Цветко Петлов - Атака, Даниела Салкина - Синя коалиция (Реформаторски блок) и Иван Мавродиев - НДСВ.

На предстоящите избори за Европейски парламент на 25 май 2014 г. жителите на нашата община ще гласуват в утвърдените 49 избирателни секции. Освен тях секции ще има в Дома за стари хора “Ела” и в болница “ВИТА”. До 48 часа преди изборите ръководителите на Пневмоболницата и “СБР-НК” трябва да решат дали в тези лечебни заведения ще има секции (за евровота не се издават удостоверения за гласуване на друго място и лекуващите се от други градове ще могат да упражнят правото си на глас само в случай, че в съответната болница има изборна секция). От общинската болница “МБАЛ-Велинград” вече е получен отказ за създаване на секция с мотив “технически причини”, съобщи административният секретар на ОА Стоянка Кърпачева.
Представителите на партиите взеха общо решение да разпределят 443 места в секционните комисии в 53 секции, за да имат готовност да попълнят 49 секции плюс 4 болнични. Без спорове бе решено, че ГЕРБ получава 170 места, КБ - 150, ДПС - 65, Атака - 42, Синята коалиция (Реформаторски блок) и НДСВ - по 8 места.
В ръководството на СИК - председател, зам.-председател и секретар, за ГЕРБ и БСП бяха определени по 53 места, за ДПС - 32 и за Атака - 21. Атака ще има по 7 представители на всяка от позициите в председателството, а ДПС - 10 председатели, 11 зам.-председатели и 18 секретари. Спор за едно секретарско място водиха ГЕРБ и КБ. След като никой не отстъпи, за първи път в практиката на подобни политически консултации спорещите решиха да прибегнат до жребий. В ролята на водещ преговорите г-н Бабучи хвърля монета и ГЕРБ загуби спора. Така в крайна сметка ГЕРБ ще има 18 председатели, 18 зам.-председатели и 17 секретари, а КБ 18 председатели, 17 зам.-председатели и 18 секретари.
Политическите сили имат срок до 22 април да предадат в ОА списъци с имената на своите представители във всяка СИК.
Г-жа Кърпачева съобщи още, че Общинска администрация смята, че трябва да направи жест спрямо учениците и абитуриентите на 24 май. Тъй като голяма част от изборните секции са в училища, от ОА ще започнат зареждането им с изборни книжа в максимално късен час - в 16 часа за училищните секции във Велинград и в 15.30 часа в останалите селища. По този начин няма да се пречи на училищните тържества в празничния 24 май.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България