Велинград - online - Събарят или отчуждават покрития “олимпийски” басейн 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Събарят или отчуждават покрития “олимпийски” басейн
Публикувано 2014-04-22 09:37:45 от Темпо

На сесията тази седмица (24 април) Общинският съвет ще разгледа искането за събаряне на недовършените сгради на покрития басейн с олимпийски размери и административната сграда към него, които се намират близо до Стадиона и Покрития басейн “Антон Митров” във Велинград.

В Община Велинград е постъпило искане за премахване на строежите от техния собственик - фирма “ДАВ” ЕООД - Пловдив с управител Димитър Веселинов. Двете незавършени стоманобетонни сгради са продадени от Община Велинград с договор за покупко-продажба от 14 юли 1997 г. Басейнът е едноетажна масивна сграда със застроена площ 2270 кв.м., а двуетажната административна сградата е с площ 1655 кв.м. От момента на продажбата те стоят в първоначалния си вид, но сега фирмата-собственик иска да бъдат разрушени, като вече е сключила и договор за събаряне с “Трансметал” ЕООД - Велинград.
Поради големия обществен отзвук по темата за бъдещето на недовършените сгради във Велинград, който предизвика преди време решението за събаряне на Културния дом, сега кметът Иван Лебанов внася в Общинския съвет проект за решение в два варианта. Първият вариант предвижда общината да даде съгласие за събаряне на басейна и административната сграда и да задължи главния архитект да ободри проект за премахване на строежа. Вторият вариант дава правомощия на кмета да води и финализира преговори за принудително отчуждаване на двете сгради и прилежащия им терен за обществени нужди. Към момента отреждането на урегулирания поземлен имот с площ от 8600 кв. според регулационния план на Велинград е “За плувен басейн и хотел”. Като аргумент се изтъква, че ако общината успее да придобие публична общинска собственост върху имота, завършването на строителството ще бъде възможно с европейско финансиране в рамките на вече одобрения Интегриран план за градско възстановяване и развитие.
Темата ще продължим с решението на Общинския съвет, което очакваме на 24 април 2014 г.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води