Велинград - online - Франкофони от Велинград на фестивал 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Франкофони от Велинград на фестивал
Публикувано 2014-04-29 08:24:53 от Темпо

От 11 до 13 април за поредна година в Стара Загора се проведе 21-вото издание на Международния франкофонски ученически театрален фестивал, в който участие взеха младите франкофони от СОУ “Васил Левски” Велинград, изучаващи френски език като втори чужд език. Те представиха известната приказка “Червената шапчица” на френски език.

В конкуренция със свои връстници от гимназии с интензивно изучаване на френски език велинградските театрали-франкофони се представиха блестящо, за което бяха бурно аплодирани от публиката и оценени подобаващо от компетентното жури, председателствано от г-н Лоран Атал, културно аташе към френското посолство
Героите от приказката бяха представени от Славина Нанова, Здравка Башкехайова, Йорданка Фурнаджиева, Михаела Рабчина и Борислав Лулин. По очарователен начин те успяха да се превъплатят в ролите си, с което завладяха публиката. Актьорите в спектакъла получиха керамична маска за участието си, както и индивидуални сертификати от културното аташе към френското посолство.
Театралното събитие бе открито лично от посланика на Република Франция у нас. Във фестивала се включиха 19 учебни заведения от 4 държави и два континента или общо 225 участници. Той се организира от Френския институт в България с подкрепата на Асоциацията на преподавателите по френски език в България и съвместно с мрежата на Алианс франсез.
Извън състезателната част програмата на фестивала предложи обучение по театрални техники на преподавателите, обиколки на града, театрални “мачове” по импровизация за всички участници.
Славина Нанова, 9 а клас, СОУ “В. Левски”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води