Велинград - online - Съюзът на слепите си даде много добра оценка 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съюзът на слепите си даде много добра оценка
Публикувано 2014-04-29 08:28:31 от Темпо

113 от всичките около 450 членове на Териториалната организация на слепите във Велинград се събраха на 23 април в голямата зала на общината, за да проведат годишното си отчетно събрание. Приветствие към тях произнесе кметът Иван Лебанов, който подчерта, че ще продължи да подкрепя дейността на местния клуб. Като доказателство, че общинското ръководство иска да направи по-лек и по-достоен и живота на хората с увреждания, кметът посочи предприетите стъпки Сярна баня да стане общинска и предстоящия ремонт на централния булевард “Съединение”.

На събранието като гости присъстваха представители на Регионалния съвет на Съюза на слепите в Пловдив: председателят Велик Атанасов, Костадин Гечев и Ася Бурова.
В отчетния доклад за изминалата година, подготвен от председателя на Съюза за слепите във Велинград Мария Димова, бе дадена много добра оценка за свършената работа. Основен проблем за 283-ма от членовете на съюза, които имат първа група инвалидност, са законовите пречки да ползват услугите на придружител. Хората са крайно недоволни от това законово ограничение и настояват за неговото отпадане. По отношение на приема на молби за придружители бе отчетено, че е много ефективна въведената практика г-жа Димова да ходи по населените места и така се улесняват членовете на съюза. Улеснение е и подаването на общ списък за нуждаещите се от дърва в ДГС “Алабак”. Голям проблем за незрящите обаче е фактът, че от месеци клубът няма щатна бройка за длъжността информатор и затова настояват пред кмета Иван Лебанов да съдейства за отпускането на такава бройка.
Светъл лъч в ежедневието на незрящите хора е било посещението на оперетата “Царицата на чардаша” в Държавния музикален театър “Стефан Македонски” в столицата, а надеждата е да отидат отново. През лятото на 2013 г. са посрещнали скъпи гости - колеги от Бургас, сега смятат да върнат визитата. Идвайте по-често в клуба, за да се откъснете от затворения живот, призова Мария Димова. Тя изрази общата благодарност на членовете на съюза към местни организации и фирми, които през годината са помагали за провеждането на всяко тържество и празник и така са дарили топлина и надежда на хората със зрителни увреждания.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води