Велинград - online - За един ден изчистихме 188 тона отпадъци 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За един ден изчистихме 188 тона отпадъци
Публикувано 2014-04-29 08:41:34 от Темпо

2048 велинградчани се включиха организирано в тазгодишната кампания “Да изчистим България за един ден”. По-голямата част от тях бяха ученици и деца от детски градини, които по традиция са сред най-активните в почистването.

В подкрепа на кампанията Община Велинград създаде предварителна организация и раздаде на желаещите да чистят 1450 чувала, осигурени от БТВ и “Екобулпак” и 1100 чифта ръкавици, дарени за поредна година от аптека “Надежда” и магистър-фармацевт Моника Хърльова. Раздадени бяха и 35 тениски с логото “Да изчистим България за един ден”, осигурени от БТВ.
В края на напрегнатия 26 април главният еколог на общината Станимир Живков, който бе и движеща сила на кампанията, отчете, че благодарение на общите усилия на велинградчани са депонирани 188 тона отпадъци. За сравнение: през 2012 - първата година на кампанията, се включиха 1250 участници и бяха събрани 110 тона отпадъци, а през 2013 г. нашата община записа рекорд за Пазарджишка област с 3855 участници и 520 тона отпадъци.
Инж. Живков посочи, че хора са чистили поне половината от предварително посочените от общината “горещи точки” и че масово са оставили пълните чували във и около контейнерите за смет, което показва по-висока екологична култура. Основно са почистени 3 големи нерегламентирани сметища в покрайнините на града. Но наред с положителните оценки, все още важи правилото, че едни чистят, а други цапат - дори в деня на националната кампания каруци са изхвърляли боклуци на поляната пред Асфалтова база, която е затънала в мръсотия.
Много активно бе участието на сметопочистващата фирма “Еко Титан” с управител Ангел Ангелов и директор “Чистота” Александър Мицинов. За извозването на боклука и разчистването на големите сметища бе ангажирана цялата техника, за да може общината максимално да се възползва от решението на МОСВ за освобождаване от таксата за депониране.
Във Велинград кампанията бе подкрепена и от търговските вериги “Билла” и “Лидл”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай