Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 29.04.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 29.04.13
Публикувано 2014-04-29 08:51:17 от Темпо

ПРОЕКТИ Във връзка с изпълнението на проекта “Зелена и достъпна градска среда” Общинският съвет даде съгласие кметът на община Велинград да подпише запис на заповед за сумата от 1 575 656 лева в полза на Министерството на регионалното развитие. На базата на това решение общината ще получи авансово плащане по проекта от ОП “Регионално развитие”. По същия начин по друг проект - “Велинград - интегриран град на бъдещето” кметът бе упълномощен да подпише запис на заповед за 189 432 лева в полза на МРРБ.


НАРЕДБА Приета бе нова Наредба за пожарната безопасност на територията на Община Велинград. Текстовете на наредбата са синхронизирани с последните законови промени, за които “Темпо” писа в предишния брой.

СПОРТ Без никакви разисквания бяха приети отчетът за 2013 и програмата за спорта за 2014 г., чието гласуване бе отложено от свиканата извънредна сесия за спорта. Направените по време на извънредното заседание конкретни предложения от спортни клубове изобщо не бяха дискутирани на сесията на 24 април. С друго решение съветниците дадоха съгласие Спортен клуб “Бойни изкуства” за използва за спортна и тренировъчна дейност безвъзмездно и за срок от 10 години помещенията на бившия ресторант “Мираж” на Централния плаж.

ВОДОПРЕНОС Съветниците дадоха съгласие за водопренос по съществуващия общински водопровод за минерална вода от Сондаж 4 - Власа за хотел “Деви”. Одобрен бе проект за нов подземен водопровод за минерална вода от Сондаж 5 - Сярна баня до парцела на Георги Митков на улица “Георги Кирков”. Съветниците разрешиха и изработване на план за ново трасе за присъединяване на воопровод за минерална вода от Сондаж 6 - Вельова баня по искане на ЕТ “Витяз - Янка Захова” за къща за гости “Витяз” на улица “Евлоги Георгиев”. Разрешителното за водовземане определя разрешен годишен водем обем до 3047 куб. м.

ЧЕШМА Сдружение “Славяни” получи право да извърши със свои средства и сили ремонт на чешмата-паметник на Сярна баня, която отбелязва посрещането на руските освободители в Каменица през 1878 г. За предвидения ремонт ще бъде изготвен проект, който подлежи на одобрение от главния архитект на общината.

СЪСОБСТВЕНОСТ По искане на “Енерджи груп” ЕООД - София общината ще прекрати съсобствеността си чрез продажба на своя дял от 0.898 дка от водостоп. съобръжение в местността “Лепеница”. Пазарната оценка на общинската част от имота е 4041 лева.

ПАРК Съветниците дадоха съгласие по искането на Александър Даскалов като наследник на Кирил Досев за поълване на кадастралния път с верни имотни граници. Имотът е в района на “Паничките”, като началникът на “КРЗП” в общината Илко Николов увери Общинския съвет, че паркът завинаги ще си остане парк.

КРЪГОВО С промяна в Програмата за капиталови разходи бяха отпуснати 20 000 лева от собствени приходи за изграждане на осветление и напояване на кръговото кръстовище на входа на Велинград.

КЛЕПТУЗА С решение на Общинския съвет ще бъде обявена процедура за отдаване под наем на 4 петна за поставяне на маси за консумация в района на Клептуза за перида от 1 юни до 31 август 2014 г. Началната цена за 1 бр. маса е 10 лева, а процедурата - търг с явно наддаване. За същия времеви период общината ще отдава под наем чрез явен търг и водни атракции - лодки, водни колела и др. Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай