Велинград - online - Пеещ часовник, амфитеатър, плаващо барбекю в проектите за Клептуза 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Пеещ часовник, амфитеатър, плаващо барбекю в проектите за Клептуза
Публикувано 2014-04-29 08:53:00 от Темпо

На 22 април 2014 г. изтече срокът за представяне на идейните проекти за визия на Клептуза в рамките на конкурса, организиран от Община Велинград. На 23 април комисия с председател зам.-кметът Атанаска Хрисчева в присъствието на общински съветници и граждани отвори постъпилите 5 предложения.

Интерес към емблемата на Велинград са проявили и ще се състезават със свои идейни проекти: арх. Георги Сарамбелиев от Пазарджик, “Арх и арт - Тулешков, Стойчева” от София, арх. Галин Василев от София, арх. Васил Спасов от Варна, инж. Любомир Ангелов от София и арх. Милен Арнаудов от Бургас.
Работата на тази комисия бе да провери документацията и да вземе решение за допускане на кандидати до конкурса. Решено бе, че и петте идейни проекта ще могат да участват в конкурсната надпревара и да се борят за общия награден фонд от 10 000 лева. Авторите на класирания на първо място идеен проект ще получат възможността да направят и работен проект за новата визия на Клептуза.
В рамките само на броени минути комисията отвори и “картинките” на проектите, които предизвикаха най-голям интерес сред присъстващите. “На първо четене” се видя, че и петте колектива от специалисти са подходили много отговорно към задачата за нов облик на Клептуза, който едновременно да пази традицията и да предложи нещо ново за посетителите. Повечето от проектите запазват съществуващите две сгради над горното езеро, като ги осъвременяват и предвиждат втори етаж с хотелска или ресторантска част. Сред новите идеи са кула с пеещ часовник, амфитеатър с голям екран в долното езеро, плаващо барбекю, много фонтани, озеленени ресторантски тераси над водата, нови алеи и мостове и още ред атракции.
Същинската работа по оценка на проектите предстои и тя е възложена на професионално жури с участието на именити професори, архитекти и инженери. Велинградската общественост също ще може да даде оценка и коментар на предложените идейните проекти. Общината ще подреди изложба с проектите и ще организира обществено обсъждане. Засега все още не са насрочени дати за изложбата и обсъждането, за които “Темпо” своевременно ще информира.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води