Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 29.04.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 29.04.13
Публикувано 2014-04-29 08:54:01 от Темпо

ВИП Сред многото ВИП гости на Великден във Велинград бяха министърът на отбраната Ангел Найденов и Мая Манолова - зам.-председател на Народното събрание, които присъстваха на Великденското богослужение в църквата “Успение Богородично” в Лъджене. С охрана на тържествената служба дойде депутатът от ГЕРб Цветан Цветанов заедно с певеца Веселин Маринов. На следващия ден двамата се разходиха до местността Никульова църква над Велинград. През празничните дни Велинград избраха и много представители на музикалния и телевизионен шоу бизнес, които веселиха гостите на различни хотели.


АСФАЛТИРАНЕ Община Велинград насрочи за 23 май 2014 г. провеждането на конкурс за избор на изпълнител на обществена поръчка за асфалтиране на улици във Велинград. Финансирането в размер на 1 милион лева е осигурено с постановление на Министерския съвет. С парите е предвидено да бъде положен асфалт на около 30 000 кв.м. улици за срок от 60 дни. Фирмата-изпълнител ще бъде избрана на базата на предложени единични цени за различните видове дейности.

ЧИТАЛИЩА Започват ремонтите дейности на сградите на читалище “Будилник” в Ракитово и “Св.св. кирил и Методий” в Дорково. Община Ракитово даде старт с обявяването на обществена поръчка на стойност 438 725 лева без ДДС. Сградите на двете културни институции ще бъдат основно ремонтирани с поставяне на топлоизолации, смята на дограмите, нови мазилки и покриви, ремонти на отоплителните инсталации и др. Крайният срок за приключване на ремонтите е 15 юли 2015 г., а конкурсът за избор на изпълнител ще се проведе на 8 май 2014 г.

ДЪЖДОВЕ Силните пролетни дъждове през изтеклата седмица не причиниха сериозни поражения на територията на общините Велинград и Ракитово. На 25 април заради свлачище временно бе затворен за движение пътят Юндола - Белово. На 24 април заради дъжда протече покривът на голямата зала на общината във Велинград и то точно по време на заседание на Общинския съвет.

ФОЛКЛОР Читалище “Васил Левски” и фолкорният ансамбъл “Здравче-венче” посрещнаха гости от Сърбия. На 24 април детските фолклорни състави от Сърбия и домакините от “Здравче-венче” направиха голям общ концерт в залата на читалището.

КОНЦЕРТ Ракитовският Градски духов оркестър взе участие във Великденския концерт, организиран в сградата на Централните хали в София. Под диригентската палка на Никола Янев музикантите изпълниха едночасова програма, в която премиерно прозвуча и музикалната пиеса “Ракитово рок” по музика на родения в Ракитово композитор Георги Холянов.

БЛАГОТВОРИТЕЛНО На 29 април от 18 часа в салона на читалище “Отец Паисий” учителите от СОУ “Георги Брегов” Пазарджик организиран благотворителен концерт “Надежда за Мими”. Концертът е в подкрепа на ученичката Мария Даракчиева, която се нуждае от скъпа трансплантация. Открити са и банкови сметки за дарения.

Уточнение: По вина на редакцията е допусната грешка в имената на някои от наградените участници в конкурса за най-красиво великденско яйце. Точните имена на младите майсторки на писани яйца са: Гинка Салапатийска, София Финова, Емили Мунева.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай