Велинград - online - Награда за “Женско царство” на немски език 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Награда за “Женско царство” на немски език
Публикувано 2014-05-06 18:25:51 от Темпо

За втора поредна година ученици от 9 б клас към СОУ ”Св.св. Кирил и Методий” със засилено изучаване на немски език участваха в инициативата на Гьоте институт и МОН “Ученически театър на немски език” на тема “Обединени в многообразието”. “Завесата се вдига за немския език” е проект за училищен театър, в който взимат участие училища от цялата страна, но само 12 биват допуснати до финал.

Учениците от Велинград отново бяха сред най-добрите от цяла България. Те представиха пиесата “Женско царство” с ръководители Василка Дамянова и Иванка Дебелушина. Младите таланти изиграха постановката невероятно, с нестихващ ентусиазъм и засегнаха вечния въпрос “Любов или пари”,като дадоха възможността зрителите сами да направят своя избор. Журито и публиката непрекъснато ги аплодираха и се забавляваха заедно с младите актьори.
Организаторите на националния фестивал за ученически театър на немски език - Министерство на образованието и науката, Посолството на ФРГ в България, Гьоте институт и фондация “Ханс Зайдел” изразиха възхищението си от представянето на учениците на сцената, достигнали до национален кръг. Бяха впечатлени както от артистичните умения, така и от владеенето на немски език на участниците.
В постановката участваха: Никола Вардев, Венцислава Бормалийска ,Никол Христоскова, Ванеса Димова, Васил Сергев, Никол Балабанова, Лазарина Билярова, Иванка Алексиева, Зори Шаламанова ,Петър Даскалов, а Илия Налбатски беше техен личен озвучител.
Василка Дамянова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България