Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 06.05.14 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 25
· Ветераните защитиха честта на велинградската плувна школа
· „Чепинец” с четвърта поредна победа
· ФК ”Чепинец” отново само с детски отбор и без юноши!
Wednesday, September 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 181.09.18
· Ще има ли достатъчно дърва за огрев?
· Учебната година започва нормално и с повече първокласници
· Единна Европа може да се справи с всички проблеми
· Дипломати проведоха работна среща във Велинград
· ВОМР с подкрепата на ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „Развитие на човешките ресурси” 2014 –
· Започват обществените поръчки за ремонт на ул. „Тошо Стайков“ и „Вела Пеева“
· Общината осъдена да плати 29 990 лева на адвокат на “Еkо Титан”
· В Грашево Цв. Цветанов обеща ремонт на пътя
· Кметът предлага солидарен фонд за лечение
· Изхвърлят ли се отпадъци в уж закритото сметище?
· Нерегламентираните сметища – омагьосан кръг без изход
· Със 72 500 лева ще информират по проекта за инсталации за боклука
· Почти половината учители ще се пенсионират в близките 10 години
· Малки обяви: 18.09.18
· Бирково
· Добър пример от община Сливен

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 06.05.14
Публикувано 2014-05-06 18:53:21 от Темпо

ГЕРГЬОВДЕН Денят на българската армия 6 май ще започне във Велинград с панахида за загиналите воини, която ще бъде отслужена в църквата “Света Троица” в Каменица. Официалната церемония с издигане на националния флаг е с начало 11 часа пред сградата на общината. След това ще се състои тържество на паметника пред църквата в кв. Лъджене. В 12 часа ще започнат тържествата в центъра на кв. Чепино, където в програмата ще вземат участие самодейци от читалище “Св.св. Кирил и Методий” и фолклорен център “Нестия”. Гергьовден ще бъде честван като храмов празник в църквата “Св. вмчк Георги” в Чепино, в едноименния храм на връх Острец и параклиса на Гергевана, където ще бъдат раздадени и курбани.


9 МАЙ Общината обяви програмата, с която ще отбележи 9 май - деня на обединена Европа и на победата над хитлерофашизма. Тържествата ще започнат в 11 часа пред общината и ще продължат със слова и поднасяне на венци и цветя пред двата паметника в центъра на Лъджене. Ден по-рано, на 8 май от 18 часа, в салона на читалище “Отец Паисий” за поредна година концерт в чест на 9 май ще изнесе сдружение “Славяни”.

РЕКОРД Велинград е на първо място в Пазарджишка област по количество събрани и депонирани отпадъци в рамките на кампанията “Да изчистим България за един ден”. Нашата община отчита 188 тона събрани боклуци, следвана от Брацигово със 169 тона и Белово с 90 тона. Община Ракитово съобщи, че в деня на кампанията 26 април доброволци са събрали 15 тона отпадъци.

БИРКОВО Проектът за водопровод в Бирково достигна финалната права. Общинският пресцентър съобщи, че от фонд “Земеделие” ще изплатят 2 876 827 лева по проекта при поискани от общината 2 888 978 лева. Промените в сумите се наложиха заради направени промени в частта строителство, голямата част от които са одобрени от държавния фонд.

СЕСИЯ Общинският съвет в Ракитово проведе извънредна сесия на 30 април, на която бяше приета регионалната програма за управление на отпадъците. Съветниците гласуваха процедури за отдаване под наем на общински мери и пасища, както и на земеделски земи от общинския поземлен фонд.

РЕЛИГИЯ На 27 април в голямата зала на общината във Велинград се проведе ежегодната среща по случай седмицата от рождението на пророка Мохамед. Гости на събитието бяха главният мюфтия Алиш Хаджи и генералния консул на Турция в Пловдив Шенер Джебеджи, а лектор д-р Ариф Абдуллах.

КОСТАНДОВО Костандово се готви за тазгодишния фолклорен фестивал, който за 19-и път ще събере фолклорни ансамбли и изпълнители от цялата страна. Организатори са кметството и читалище “Просвета”, а датите на фестивала - 17 и 18 май.

КУРБАН На 9 май в Ракитово ще бъде почетен празника на Свети Николай Летни. По традиция на този ден християни и мюсюлмани се събират на курбан в двора на параклиса в местността Николица, организиран от храма “Св. вмчца Неделя”.

От редакцията: Заради промяна в графика на отпечатване във връзка с поредицата почивни дни брой 19/2014 г. на “Темпо” е приключен редакционно на 30 април.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води