Велинград - online - Поетична среща на мъдрост и младост 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Поетична среща на мъдрост и младост
Публикувано 2014-05-13 09:01:59 от Темпо

Г-жа Лидия Кочева, преподавател по български език и литература в СОУ “Св.св. Кирил и Методий”, е съставител и редактор на новия литературен сборник “Отдаденост”. Книгата излезе от печат в навечерието на 125-тата годишнина на училището и бе представена пред първите си читатели на 8 май 2014 г.

Страниците на “Отдаденост” са място за среща на 14 творци, разделени във времето, но обединени от училището, с което всеки от тях е свързал част от живота си. Така сборникът става истинска поетична среща на различни поколения: достолепни автори като вече покойните Ангел Горанов и Славчо Содев, утвърдени творци като Сийка Бучкова и Галина Станчева, млади поети студенти като Боян Захов, Ани Лазарова, Виолета Златарева и Генади Бакалов и днешните ученици Атина Шишекова, Александра Влахова, Михаела Делинова, Светлана Пачалова, Спасимира Кривулева и Цветина Вачева.
Водещите на литературната премиера прочетоха по една творба на всеки от авторите и така дадоха възможност на публиката да се срещне с 14 различни светоусещания, философии и емоционални нагласи. И да се убеди в правотата на думите на рецензента на сборника Георги Спасов: “...колкото и да е парадоксално, в затворените класни стаи на училището се извършва най-святото чудо - отключването на интелектуалния и духовния капацитет на човека. Юбилейният литературен сборник “Отдаденост” е само едно от доказателствата за това”.
Сред гостите в конферентната зала на училището бяха именити представители на Литературния клуб “Никола Вапцаров” - Катя Славова, Анна Маргова, Атина Бушнакова и Любен Атанасов. Г-н Атанасов подчерта, че възрастовият диапазон е знак за непреходността на поетичното слово, а г-жа Маргова пожела на всеки от най-младите творци сам да намери своя път в изкуството.
Към силата на словото танц и ритъм прибавиха състезателите по спортни танци Георги Драев - Ивана Цвеева.
При представянето на сборника г-жа Кочева цитира думите на Хелвеций: “Задачата на изкуството е да вълнува сърцата”. “Отдаденост” ще намери път към сърцата на своите читатели, защото има с какво да ги развълнува - и с мъдрост, и с младост, намерили общ дом в едно училище.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай