Велинград - online - За първи път в 15 секции ще има машинно гласуване 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За първи път в 15 секции ще има машинно гласуване
Публикувано 2014-05-13 09:49:04 от Темпо

В общо 63 избирателни секции в страната на изборите за Европейски парламент на 25 май 2014 г. гражданите ще могат да подадат своя вот и чрез машинно гласуване. С решение от 30 април 2014 г. Централната избирателна комисия определи конкретните секции, които за тези избори ще бъдат само в 4 града: София, Пазариджик, Велинград и Ракитово.

Във Велинград избраните секции са общо 10 и са разположени в: Исторически музей, III ОУ “Христо Ботев”, ЦДГ “Радост”, СОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, СОУ “Васил Левски” и читалище “Св. св. Кирил и Методий”.
В Ракитово ще може да се гласува машинно в общо 5 секции: в Залата на общината, ОСОУ “Христо Смирненски” и ПУ “Д-р Петър Берон”.
За избирателите е важно да знаят, че според приетия нов Изборен кодекс машинното гласуване е експериментално. В него може да участва всеки избирател, независимо дали е гласувал на същите избори с хартиена бюлетина. В избирателния списък в графа “Забележки“ се отбелязва, че избирателят е участвал в експериментално машинно гласуване.
Резултатите от експерименталното машинно гласуване се предоставят на Районната избирателна комисия, която ги предава на ЦИК, но не се вземат предвид при определяне на резултатите от изборите.
В оставащите до изборите дни предстоят обучения на секционните избирателни комисии в съответните секции. Засега дати за обученията не са обявени, все още не са на разположение и машините, с които ще се проведе експерименталното гласуване.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай